kerkproe­verij: 10 september 2017

Ook onze kerken hebben zich aangesloten bij de Kerkproeverij, die op de kalender staat bij zondag 10 september. Wij hopen dat veel plaatselijke gemeenten meedoen met dit landelijke initiatief.

Het ligt heel erg voor de hand en we hadden het misschien al veel eerder moeten doen. Namelijk: gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zouden we iets wat we zo waardevol vinden alleen voor onszelf houden? Daarom doen wij mee met de landelijke 'Kerkproeverij' waaraan meer dan 25 kerkgenootschappen hun medewerking hebben toegezegd.

Want hoe vaak denken we daar over na, om uit onze gewoonte van ‘zelf gaan’ te stappen en het lef krijgen om mensen mee te nemen naar de kerk? Terwijl het de plek is waar we zelf blij zijn iets te mogen proeven van Gods goedheid, waar we blij zijn met de gemeenschap die we vormen.

Daarom is 10 september een mooie aanleiding om eens iemand uit uw omgeving te laten kennismaken met de plek die voor u zo bijzonder waardevol is. Nodig die ander eens uit om te proeven van de stilte, de woorden uit de Bijbel, de gemeenschap en… de koffie.

Wie nodigt u uit?

Handige uitnodigingskaartjes, affiches, tips om mensen uit te nodigen, hoe te organiseren en nog veel meer op: www.cgk.nl/kerkproeverij

Eerder in het nieuws

Print Friendly, PDF & Email
terug