CGK Zendingsnieuws: wisseling van de wacht

uitgave van Dienstenbureau Zending | september 2020
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]

afscheid Willie Ruizendaal

afscheid Willie Ruizendaal
Op 5 september ging Willie Ruizendaal-van Diermen met pensioen. Daarmee kwam een eind aan een tijdperk. De avond daarvoor namen haar collega’s van het Dienstenbureau afscheid van haar en werd zij in het zonnetje gezet. Meer lezen

nieuw gezicht bij zending: Mirjam Nelisse

Mirjam Nelisse
Op 14 september is het team zending van het Dienstenbureau versterkt met de komst van Mirjam Nelisse. Mirjam neemt niet alleen de taken van Willie Ruizendaal over, maar gaat ook als notulist voor de verschillende deputaatschapscommissies van zending aan de slag en neemt een deel van de zendingstaken van Rita Blankenstijn over. We wensen haar veel vreugde en goeds toe in haar nieuwe baan.

gevraagd: postzegels

Ria van der Zaal
Postzegels zijn voor veel mensen dingen die je maar één keer gebruikt. Maar gelukkig weten veel mensen dat ze ook twee keer gebruikt kunnen worden. Eén keer om een boodschap via de post van hier naar daar te zenden. Een tweede keer door ze in te leveren bij zending, waar ze na verwerking te gelde worden gemaakt. Dat leverde in dit jaar alweer € 7.000 op. En het jaar is nog niet voorbij! Dus graag blijven we uw gebruikte postzegels (waar soms ook nog wel een aantal ongebruikte tussen zitten) ontvangen! Onze vrijwilliger Ria van der Zaal is er in ieder geval ook erg blij mee, zoals mag blijken uit de foto.

uitzending van Fleur Tumwebaze-van Snippenberg

uitzending van Fleur Tumwebaze
Eind augustus en begin september waren belangrijke dagen voor Fleur (24 jaar oud) uit Scherpenzeel. Op 29 augustus trouwde ze met haar grote liefde, Frank Tumwebaze uit Oeganda, en op 6 september werd zij uitgezonden als missionair diaconaal werker om als jeugdwerker te gaan dienen onder straatkinderen in Oeganda. Meer lezen

lesgeven in Burundi

lesgeven in Burundi
Stel: je wordt door de kerk waar je lid van bent aangewezen om predikant te zijn van de gemeente, omdat je net een jaar langer naar school bent geweest dan de anderen uit het dorp. Maar verder dan de vijfde klas van de lagere school kwam ook jij niet. Je kunt wel een beetje lezen, en rekenen, maar je kunt niet naar een theologische opleiding. Onvoorstelbaar in Nederland, maar in Burundi gebeurt het. Hoe moet dat dan …? Meer lezen

mdw’er in de schijnwerper: Luuk Sluiter

Luuk Sluiter
Elke zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: Luuk Sluiter die voor OM (Operatie Mobilisatie) in Franstalig België werkt. Via zijn nieuwsbrieven houdt hij zijn achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt en wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief. Meer lezen

gebedspunten

  • Laten we danken voor de jarenlange toewijding van Willie Ruizendaal voor het werk van zending en bidden dat zij ook in de toekomst een zegen zal ontvangen en kan zijn voor anderen.
  • Laten we danken voor Mirjam Nelisse die het team van zending versterkt en bidden dat zij snel de weg weet in alles waarmee zij te maken krijgt in haar nieuwe baan.
  • Laten we danken voor het feit dat Fleur en Frank na hun huwelijk konden worden uitgezonden om in Oeganda te gaan werken onder kinderen met een trauma, en bidden dat zij ook tot zegen zullen zijn voor de mensen in hun omgeving daar.
  • Laten we danken voor de mogelijkheid die er in Burundi is om jonge predikanten te helpen met een opleiding via TEE en laten we bidden dat de gemeentes daardoor gebouwd worden in hun vertrouwen op Gods Woord.
  • Laten we bidden voor het werk van Luuk Sluiter in Wavre, België.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl