header coronanieuws

Coronanieuws: creativiteit in de kerken

uitgave van Dienstenbureau CGK | 24 september 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

we zitten er nog middenin

Een vervreemdende ervaring. Over leven in afhankelijkheid.
'Ik merk dat ik steeds meer vervreemd van de kerk. Ik voel afstand bij het online volgen van de diensten, ik vind het saai en het voelt alleen.' Dit is een reactie van iemand (67) uit het noorden van het land op de vraag hoe hij de kerk ervaart tijdens de coronacrisis. Diaconaal consulent Rudolf Setz gebruikte het in zijn recente artikel voor het Kerkblad voor het Noorden. Over leven in afhankelijkheid en 'bij de dag'.
Meer lezen

blijf voorzichtig

houd de ontwikkeling van het virus in de gaten
Zorg dat u in de gaten houdt hoe corona zich ontwikkelt in uw eigen omgeving. Klik op de knoppen voor meer info:

met of zonder slagroom?

gemeente-zijn: doen wat kán
'De slagroom is er wat af,’ constateert de koster van Surhuisterveen. We staan met elkaar voor een nieuw kerkelijk seizoen. De vraag is: hoe gaan we beginnen met wat kán? We maakten een rondje langs verschillende kerken. De toon van de reacties: we zijn voorzichtig weer begonnen en proberen creatieve manieren te vinden om ons gemeente-zijn vorm te geven.
Lees verder hoe

belijdenis op het voetbalveld

een creatieve samenwerking
Vanuit Enschede bereikte ons een bericht over creatief samenwerken. 'Zeker als jongeren geloofsbelijdenis doen, willen de mensen graag zingen tijdens de dienst. Maar dat kan vanwege de coronamaatregelen niet in de kerk. Daarom zijn we voor deze speciale gelegenheid op zoek gegaan naar een andere locatie,' vertelt dominee Dik Dunsbergen.
Meer lezen

hoe blijf je gastvrij?

tip
kerkproeverij 2020
Tip uit Bennekom! Daar zorgen alle lokale kerken dat op zondag 11 oktober, de dag van de kerkproeverij, gasten éxtra welkom zijn in de kerk. Zij krijgen, samen met de leden die de gasten meenemen, voorrang bij het aanmelden voor een dienst. Kleine moeite, idee voor andere kerken?

hoe vaak verschijnt deze nieuwsbrief?

we streven naar 1x per maand
Wij streven ernaar om Coronanieuws 1x per maand te laten verschijnen.

Maar - het spreekt voor zich - als zich dringende ontwikkelingen voordoen, ontvangt u ook tussentijds een nieuwsbrief.

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website