header coronanieuws

Coronanieuws: op korte en langere termijn

uitgave van Dienstenbureau CGK | 6 november 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

routekaart voor kerken in de maak

aansluitend bij de routekaart van de overheid
De kerken die verbonden zijn in het CIO ontwikkelen een eigen 'escalatieladder'. Deze sluit aan bij de vijf risiconiveaus van de routekaart van de overheid. Zo worden de richtlijnen voor kerken op wat langere termijn enigszins voorspelbaar.
Meer lezen

2 weken tijdelijke verzwaring

Vanaf 4 november geldt een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown. Dit heeft geen gevolgen voor de kerkdiensten en ook het jeugdwerk kan gewoon blijven doorgaan. Voor overige kerkelijke activiteiten is het nodig om de getroffen maatregelen als uitgangspunt te nemen. Groepswerk dat nadrukkelijk het karakter heeft van de beoefening van het geloof is binnen de regels nog mogelijk. Ons advies is om hier vooral verstandig mee om te gaan.
weinig gevolgen voor de kerken

#nietalleen: brief van kerken aan minister

Want dit is wat kerken eigenlijk altijd al doen
De christelijke beweging #nietalleen stuurde eind oktober een brief naar minister Grapperhaus, met de vraag hoe ze hem kunnen helpen bij de strijd tegen gevolgen van de coronacrisis. Bekijk wat Gert-Jan Segers (CU) hierover zegt in het programma Op1.
Meer lezen
zolang u staat of loopt

mondkapje op?

Kerken mogen van de overheid zelf bepalen of ze een mondkapje dringend adviseren of zelfs verplicht stellen. Wij adviseren mondkapjes te gebruiken zolang u staat of loopt, dus niet als u zit.

kinderen, pubers en jong-volwassenen

denk aan ze, juist nu
'Onze kinderen en jongeren kunnen zomaar uit beeld raken. Wat in jaren aan relaties is opgebouwd, kan in korte tijd over zijn. Juist in deze crisistijd mogen en moeten we er voor hen zijn met de boodschap van het Evangelie,' zo schrijven CGJO, LCJ en deputaten kerkjeugd en onderwijs.
Meer lezen

technische vragen?

Hoe houd je het warm in de kerk als het winter wordt? Hoe kan ik goed ventileren? Ik zoek hulp bij de berekening van wat mogelijk is...
check de website van eerste hulp bij ventilatie

6 + 1 toeleven naar Pasen en Pinksteren

leven met covid-19 op een creatieve manier
Leven met COVID-19 is een opgave deze winter. Onze regering vraagt ons allemaal de coronamaatregelen na te leven. Het gaat om 6 basisregels die terug te vinden zijn op rijksoverheid.nl. Ds. Bart Visser (Leeuwarden) liet ons zien hoe de Anglicaanse kerk in Oxford op een creatieve manier 6 regels - plus 1 - koppelt aan ons geloof en het toeleven naar de christelijke feestdagen.
Meer lezen

voldoet deze nieuwsbrief aan uw wensen?

uw mening is welkom!
Mogen we een paar korte vragen stellen? We horen graag uw mening! Doet u mee? Klik dan hier.

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website