nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | november 2020
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]

deze maand: bestelling hulpverleningszondag

bestel uiterlijk 27 november
Het is bijna zover! Afgelopen maandag ontving elke diaconie een bericht met de link om het materiaal voor de hulpverleningszondag te bestellen. Overleg met de kinderleiding voordat je bestelt (uiterlijk vrijdag 27 november). Zonder bestelling sturen we het standaardpakket toe. Vanwege de huidige omstandigheden verzenden we in dat geval per gemeente iets minder flyers (35% van het aantal leden) dan andere jaren. Natuurlijk hopen we dat je gemeente weer volop meedoet. Mogen wij op je rekenen? De projecten hebben onze steun - juist nu - hard nodig.

hartelijk dank!

voedsel in coronatijd
Dankzij alle bijdragen kon missionair diaconaal werker Wiljanne Olweny Keniaanse gezinnen helpen. Namens de kerk in Kisimu deelde ze voedselpakketten uit in coronatijd. Heel hartelijk dank voor je steun! Lees meer op de pagina van noodhulp coronacrisis … Bekijk ook de ‘bedankvideo’ hierboven!

steun je onze projecten?

bekijk waar de gaten vallen
Tijdens de coronacrisis blijven de inkomsten van onze ‘gewone’ projecten achter. Help je hen ook? Zoals Rahi (bericht hieronder) die naar school kan dankzij project GHA141 Lees en schrijfonderwijs aan kinderen. Heel hartelijk dank! Bekijk onze projecteninkomsten en zie waar de gaten vallen …

Rahi moest bijna stoppen met school

want haar moeder wil dat ze gaat werken
Rahi Iddrisu (midden op foto) gaat graag naar school in het Yendi-district in Ghana. Haar moeder wil dat ze gaat werken in Accra als hulp in de huishouding.
Meer lezen

nieuw platform Kroon op je werk

wees als christen de handen en voeten van Christus
Het nieuwe platform Kroon op je Werk wil christenen inspireren en hulpmiddelen in handen geven om hun christen-zijn op alle gebieden van hun leven vorm te geven. Je mag als christen de handen en voeten van Christus zijn, of je nu werkt in de zorg, bouw, ICT of zakelijke dienstverlening.
Meer lezen

praktisch christen zijn in je eigen buurt

Nederland zendingsland
Deze maand verscheen Doorgeven met als thema ‘Nederland zendingsland’. Wesselien van project NED137 Een thuis voor Koerden: ‘Hoe ik denk over Nederland als zendingsland? Mensen staan open voor het evangelie. Maar je moet ze persoonlijk kennen, hun taal spreken. Dat gaat zoveel makkelijker als mensen praktisch christen zijn in hun eigen buurt. Zodat Rotterdammers Rotterdammers bereiken, Zeeuwen Zeeuwen en Koerden Koerden.’
Lees dit hele diaconaatsartikel (p.14-15)…

zet je huis AAN

voor je straat of wijk
In de laatste nieuwsbrief van deputaten evangelisatie stond een mooi initiatief waarbij christenen met hun huis iets willen betekenen voor mensen in hun straat of wijk: zet je huis AAN. Ook wij brengen deze mogelijkheid graag onder je aandacht.
Meer lezen

gebedspunten

Bidden is de motor van ons werk als diaconaat CGK. Wilt u deze gebedspunten doorgeven aan uw predikant voor voorbede of publiceren in de gemeentelijke nieuwsbrief? U kunt daar natuurlijk ook deze hele nieuwsbrief opnemen of deze op de website zetten. Knip en plak daarvoor de betreffende link op https://cgk.nl/nieuwsbrievendiaconaat/.
Wilt u bidden voor:
  • de corona-hulpverleners die zich inzetten voor wie getroffen is? In het bijzonder voor Kenia, waar Willianne Olweny deze hulpverlening coördineerde?
  • het lees- en schrijfonderwijs in Ghana via Wycliffe? In het bijzonder dat ze de bijbel zullen kunnen lezen?
  • dat we ons dagelijkse werk niet zozeer als sleur ervaren, maar doen als voor onze God? Dat we mogen zien dat ons werk, ook thuis, ertoe doet voor God!
  • dat we onze huizen meer en meer mogen openstellen voor mensen om ons heen en zo gastvrijheid mogen bieden aan wie kwetsbaar of alleen is.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website