header coronanieuws

Coronanieuws: voorbereidingen Kerst

uitgave van Dienstenbureau CGK | 30 november 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

enkele korte vragen

Heeft u ze al beantwoord? Zo niet, dan helpt u ons nog steeds met uw mening!

Doet u mee?

klik dan hier

uw mening is welkom!

zingen met Kerst?

zingen met Kerst?
Een relevante vraag voor kerken. De overheid heeft op 17 november de regels voor het zingen aangescherpt. De lijn van de regels vanaf 19 november blijft dat zingen ontraden wordt.
Meer lezen

routekaart kerken in december gereed

routekaart kerken in december gereed
In het Reformatorisch Dagblad stond op 21 november een artikel over de zogenoemde routekaart voor de kerken. Een hulpmiddel dat bij het CIO (interkerkelijk contact met de overheid) in ontwikkeling is. Deze routekaart is nog niet gereed, want de minister en het CIO zijn er nog over in bespreking. De voortijdige publiciteit gaf enige verwarring helaas. Meer lezen

voor de kinderen van de gemeente

We krijgen af en toe mooie tips van gemeenten die iets doen met video om verbinding te (onder)houden / leggen tussen kinderen en jongeren van de eigen gemeente door het delen van het evangelie.

ds. Ton vertelt...

ds. Ton vertelt
alle CGK Dokkum op YouTube
Er zijn vast meer gemeentes die iets gevonden hebben om speciaal voor kinderen iets te doen. Wij horen uw tips graag via verbinding@cgk.nl en bundelen ze op een later moment in deze nieuwsbrief. Vast dank!

advent- en kersttips van CGJO en LCJ

AZ kerst jongeren header
De nieuwsbrieven van CGJO en LCJ bieden natuurlijk veel inspiratie voor kinder- en jeugdwerk in de advents- en kersttijd. Enkele links:

LCJ mailing naar ambtsdragers

met boektips, materialen en ideeën voor (online) kerstvieringen

zo eenvoudig is het...

AZ kerstuitnodiging online 600x800

... of kan het zijn

De leden van uw kerk kunnen dit jaar niet hun buren, vrienden, kennissen meenemen naar een dienst in de kerk zelf. Maar natuurlijk wel naar de online dienst.
Laat ieder de link van de kerstdienst, de zangavond, de nachtdienst delen in zijn eigen netwerk.
Want ook online blijven gasten welkom!

doet u mee aan landelijk onderzoek?

Het onderzoek 'Evangelisch protestantisme' brengen wij graag onder uw aandacht. De kernvraag is: hoe zijn gemeenteleden verbonden met hun kerk, hun geloof en hun identiteit? Wat is de invloed van corona daarop?
De online vragen worden gesteld aan gelovigen in gereformeerde, evangelische, migranten- en/of pinkstergemeenschappen.
Wij delen onderstaande links op verzoek van Hayo Wijma. Hij is een van de onderzoekers, en daarnaast ook deeltijddocent aan de TUA.
Dit zijn de participerende organisaties:
AZ onderzoek betrokkenheid gelovigen 600 breed

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website