CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - zie, iets nieuws!

Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
uitgave van deputaten evangelisatie | januari 2021
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

zie, iets nieuws!

Gods goede nieuws
Afgelopen maandag was het ‘Blue Monday’. De zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar, waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met de donkere januarimaand, het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en vakantie ver weg lijkt.
Meer lezen

virtuele gebedswandeling geeft focus

bidden voor je eigen stad of dorp
Wat is de nood in onze stad, en wat kunnen we daar als gemeente in betekenen? Die vraag leidde in Herentals (België) tot een bijzonder initiatief. 'We vroegen ons af: Wat zien we voor nood in de stad? Weten we wat er speelt, en kunnen we daar als gemeente voor bidden?' Lees meer in deze bijdrage van de IZB.

ook iets voor jouw kerk?

Deze gemeente neemt deel aan het zogenoemde 'Focustraject', dat ook beschikbaar is voor CGK's. Wil je met jouw gemeente ook meedoen met een Focustraject of op een andere missionaire manier aan de slag? Neem dan contact op met een van onze consulenten (Petra de Jong, ds. Peter L.D. Visser, ds. Jelle Nutma) om de mogelijkheden voor toerusting te verkennen!

week van gebed 2021: #blijfinmijnliefde

Johannes 15 vers 5-9
#blijfinmijnliefde is het thema voor de week van gebed voor eenheid van christenen in 2021. Christenen in de hele wereld komen in de week van gebed samen om te bidden voor eenheid, dorp / stad / woonwijk en wereld. We hopen dat ook in jouw dorp of stad deze week een plekje heeft gekregen. Misschien online? Als je eigen kerk niet betrokken is, kijk dan eens in de lokale media of je nog ergens kunt aanhaken.
Meer lezen

online cursus Nieuwe Testament

volg 'm met iemand uit je buurt
Tip: volg deze cursus met iemand uit je buurt!
Waar Kerst over gaat, dat weten we nog wel. Maar Pasen, Pinksteren en Hemelvaart? De Bijbel is een dik boek, en soms best ingewikkeld. Daarom organiseert CGK De Hoeksteen in Emmeloord vanaf 28 januari een online cursus over het tweede deel van de Bijbel: het Nieuwe Testament.
Meer lezen

Insjallah online

cursus om je moslimbuurman te begrijpen
verzorgd door Evangelie & Moslims
Deze cursus helpt je het geloof en de leefwijze van moslims te begrijpen en te leren hoe je het evangelie in woorden en daden kunt delen. Onder andere over:
  • Wat vraagt God van ons als we met moslims omgaan?
  • Wat zijn de ervaringen van moslims die christen werden?
  • Heeft missionair werk onder moslims zin en hoe kan ik daar aan bijdragen?
Data: maandagavonden 22 februari - 1 maart - 8 maart - 15 maart - 22 maart.
meer informatie en aanmelden
Ook Stichting Gave organiseert online trainingen over (onder meer): asielprocedure - hoe te reageren op racisme - in contact met de vluchteling - In contact met vrouwen - in contact met kinderen - in contact met oriëntaals orthodoxe
christenen.

#maakeenkleingebaar

voor een groot verschil
Door het coronavirus duiken er allerlei problemen op in de samenleving. Mensen voelen zich eenzaam, ondernemers gaan over de kop en soms ontbreekt het simpelweg aan perspectief en hoop.

KLIK HIER: 10 voorbeelden

hoe je met een klein gebaar een groot verschil kan maken.
#nietalleen

wachten op God (blog 1 van 6)

familie Euser
Hans en Carolien Euser leiden Intercultural Church Plants (ICP), een netwerk van interculturele kerken.

In zes blogs die we dit jaar publiceren reflecteren ze op de verschillende onderdelen van de 'pioniersreis' uit de Leergemeenschap Pionieren.

allebei 's ochtends wakker worden na dezelfde droom

dat het onder je huid kruipt

het evangelie belichamen
'Ik weet het niet, hoor. We hebben de wind wel ontzettend tegen. Althans, zo ervaar ik dat,’ zegt een deelnemer aan een Gebed & Focus-avond van Via Nova. Hoe kun je de boodschap van het evangelie belichamen én met beide benen in de maatschappij staan? Ds. Rein den Hertog vertelt over zijn ervaringen bij pioniersgemeente Via Nova.
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website