nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | december 2020
Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]

materialen hulpverleningszondag verzonden

nabestellen? Wees er snel bij!
Een lastige klus op anderhalve meter afstand, maar het is gelukt: de bestellingen en standaardpakketten voor de hulpverleningszondag zijn deze week verzonden. Wil uw gemeente nabestellen? Wees er snel bij, want OP = OP. Alle materialen zijn vanaf 1 januari 2021 te downloaden. Wij bevelen de hulpverleningszondag van harte bij u aan! Download de materialen vanaf 1 januari…

CGK Diaconaat helpt Isaan, Thailand

moeder Tiang en moeder Ceew delen voedselpakketten en het evangelie
In Thailand ontstond na de lockdown een mooie kans om het evangelie te verspreiden. Ds. Wilke den Hertog woont met zijn gezin in Khon Sawan en startte samen met familie Koning een noodhulpproject. Met het verspreiden van voedselpakketten hadden zij en medechristenen de mogelijkheid voor het delen van het evangelie.
Meer lezen

laatste inkomstenoverzicht

collectes en giften zijn welkom
Op onze pagina projectinkomsten vindt u alweer het laatste inkomstenoverzicht van dit jaar. Zijn de collecteopbrengsten overgemaakt? Heeft u als gemeentelid nog de mogelijkheid een gift te geven? Heel hartelijk dank! Let op: inkomsten na 31 december kunnen niet aan een project in 2020 besteed worden. Bekijk de projectinkomsten …

noodhulp na aardbevingen op Lombok

Munirah kan weer lopen
Met een aantal partners is er hulp geboden na de aardbevingen van 2018/2019 op Lombok. Op het Indonesische eiland zijn dankzij de ruimhartige collectegelden en donaties 6000 getroffenen geholpen. Lees hier welke hulp is ingezet en hoe Munirah is geholpen.

haar waarde gaat robijnen ver te boven

in het armste land van Centraal-Amerika
Predikanten startten in Nicaragua een christelijk instituut waar vrouwen een beroepsopleiding kunnen volgen. Voor Dayling was de naaitraining een uitkomst nadat zij en haar gezin getroffen werden door de gevolgen van corona. In Doorgeven en op de website verscheen een artikel over dit mooie project.
Meer lezen

wij wensen u gezegende feestdagen!

Onze afdeling is gesloten van 24 december t/m 1 januari.

gebedspunten

Bidden is de motor van ons werk als diaconaat CGK. Wilt u deze gebedspunten doorgeven aan uw predikant voor voorbede of publiceren in de gemeentelijke nieuwsbrief? U kunt daar natuurlijk ook deze hele nieuwsbrief opnemen of deze op de website zetten. Knip en plak daarvoor de betreffende link op www.cgk.nl/nieuwsbrievendiaconaat.

Wilt u bidden voor:
  • de corona-hulpverleners die zich inzetten voor wie getroffen is? In het bijzonder voor Lombok, Indonesië, waar de CGK de hulpverlening steunt?
  • wijsheid voor de kerkenraden en diaconieën in de lastige omstandigheden en te nemen besluiten die COVID-19 met zich mee brengt?
  • wijsheid voor het team in Nicaragua, Managua, dat kwetsbare vrouwen helpt om in hun eigen levensonderhoud te voorzien?
  • gemeenteleden die eenzaamheid ervaren in de maand december? Voor alle acties die ingezet worden om aandacht te geven aan hen die met eenzaamheid kampen?
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website