header coronanieuws

Coronanieuws: zingen of niet zingen

uitgave van Dienstenbureau CGK | 15 januari 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

zingen: ja of nee?

basisadvies van de CGK
Van verschillende kanten bereikten ons vragen over het zingen in de kerk, nu de lockdown verlengd is en er zorgen zijn over de verspreiding van de Britse variant van het covid19-virus. In feite verandert er niets aan ons basisadvies in de vorige nieuwsbrief (14 december).
Meer lezen

tip: EO komt tegemoet aan kerkzangwens

Op hun website schrijven zij: 'Wij stellen alle Nederland Zingt-liederen beschikbaar voor gebruik in kerkdiensten, zolang de beperkende maatregelen het samen zingen moeilijk of onmogelijk maken. Je kunt deze hier vinden in een handige lijst met downloads. En daarnaast is het ook toegestaan om zelf liederen online op te zoeken.
Wordt de kerkdienst via YouTube gestreamd? Dan kan het gebeuren dat YouTube de dienst blokkeert vanwege schending van de auteursrechten. Om dit te voorkomen, kunnen wij jullie kanaal toevoegen aan een zogenoemde 'witte lijst'. Stuur daarvoor een mailtje naar nederlandzingtonline@eo.nl met daarin een linkje naar het YouTube-kanaal dat jullie gebruiken. Sta je eenmaal op die witte lijst, dan kun je met een gerust hart al onze liederen gebruiken in de online dienst.'

erediensten in streng België

ds. Anne van Olst uit Antwerpen
Ds. Anne van Olst (Antwerpen-Deurne) vertelt in dit artikel over hoe het de kerken in België in het afgelopen jaar vergaan is. Hij zoekt binnen de strenge coronamaatregelen naar creativiteit.
Meer lezen

maak #eenkleingebaar

voor een groot verschil
Door het coronavirus duiken er allerlei problemen op in de samenleving. Mensen voelen zich eenzaam, ondernemers gaan over de kop en soms ontbreekt het simpelweg aan perspectief en hoop.

KLIK HIER: 10 voorbeelden

hoe je met een klein gebaar een groot verschil kan maken.
#nietalleen

resultaten enquête coronanieuws

hartelijk dank voor uw reacties
Eind vorig jaar hielden we in opdracht van deputaten landelijk kerkelijk bureau een kleine enquête onder de lezers van deze nieuwsbrief. De resultaten daarvan zijn - uiteraard - nu ook beschikbaar voor u.
Meer lezen

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website