header coronanieuws

Coronanieuws: vanaf zaterdag 21:00

uitgave van Dienstenbureau CGK | 22 januari 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

afwegingen voor kerkelijke vergaderingen

wat geldt in fase 'lockdown' en wat geldt in fase 'zeer ernstig'
Op verschillende plekken in ons kerkverband worden voorbereidingen getroffen voor vergaderingen. De generale synode vergadert op 28 januari online. Ook voor classes en particuliere synodes staan vergaderingen gepland. De organisatoren zien zich geplaatst voor de praktische vraag: hoe vergaderen wij op een zorgvuldige manier in de huidige fase van coronamaatregelen (‘lockdown’). En hoe is dat als we weer terug mogen naar de voorlaatste fase (‘zeer ernstig')? Per fase schetsen we de argumenten om een goede afweging te maken.
Meer lezen

avondklok

zaterdag 23 januari 21:00 - woensdag 10 februari 04:30
Vanaf zaterdagavond 23 januari geldt (in ieder geval) tot en met woensdagochtend 10 februari een avondklok (tussen 21:00 uur en 04.30 uur). Wat zijn de consequenties voor kerken? Meer lezen

pastoraal werk

pastoraal werk
Wat voor mogelijkheden zijn er om te midden van de beperkingen en te midden van mensen in crisissituaties pastorale ondersteuning te bieden? Zowel het CIO (interkerkelijk contact overheid) als minister Grapperhaus zien waar het knelt en pijn doet.
Meer lezen

jeugdwerk en eredienst met het gezin

CGJO zette met andere organisaties de jeugdtrends van 2021 op een rij - zoals verwacht veel coronagerelateerd. Mét aanbevelingen hoe ermee om te gaan in het jeugdwerk.
Ook LCJ zette enkele handreikingen online: voor het online jeugdwerk en voor het online volgen van de eredienst met het gezin.

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website