CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - gewoon leven, verschil maken

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | maart 2021
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

gewoon leven, verschil maken

christen zijn in je dagelijkse leven
Je bent christen, moeder, hebt geen spannende baan, je sport een beetje, drinkt koffie met vriendinnen, doet eigenlijk niets bijzonders... Hoe kun je dan toch verschil maken als christen in het dagelijkse leven? Lees en bekijk de tips. Ook voor predikanten die erover willen preken.
Meer lezen

goed idee: 'het voedselkastje'

delen met je buren
We horen van meer plekken in Nederland waar levensmiddelen worden gedeeld met de buurt. Mooi en eenvoudig! Bekijk hoe men dat bij Thuis in West (Rotterdam) doet.

tekenen van lente

hoe kun je missionair tuinieren?
Word je benauwd van de gedachte aan preken ‘op het sinaasappelkistje’ of liederen zingen middenin de stad? Ontdek dan dat er mogelijkheden zijn waar jij van tot bloei komt, samen met de wereld om je heen. Missionair tuinieren: een van de webinars van ‘Lente in de Kerk’ kun je online terugkijken (klik hierboven).

leren in de kerk

tip
Wat kun je doen in de kerk in coronatijd? In Oostzaan bedachten ze iets. Vanaf maandag 1 maart kunnen leerlingen van het voortgezet en hoger onderwijs er tijdelijk een studieplek krijgen. Goed voor de scholieren, goed voor de kerk. Lees er meer over.

relevant

Hoe delen we het evangelie op een manier die voor de mensen om ons heen relevant is?
conferentie City to City Europe 2021
Het is de hoofdvraag op de conferentie van City to City Europe in Londen van dinsdag 25 t/m donderdag 27 mei, uiteraard online te volgen. Onder de sprekers zijn, naast Tim Keller, onder meer Alan Hirsch, Tim Vreugdenhil, Evgeny Bakhmutsky en Girma Bishaw. Elke dag zijn er sessies tussen 10:30 en 15:30 uur. Vanaf vandaag (1 maart) kun je je aanmelden.
Kijk hier voor meer informatie.

hand in hand, kameraden (blog 3 van 6)

EV fam Euser ICP jan21 rond
Hans en Carolien Euser leiden Intercultural Church Plants (ICP), een netwerk van interculturele kerken.

In zes blogs die we dit jaar publiceren reflecteren ze op de verschillende onderdelen van de 'pioniersreis' uit de Leergemeenschap Pionieren.

'het netwerk brengt ons verder: geestelijk, missionair en financieel'

EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website