CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - ontdek Gods missie voor jouw kerk

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | april 2021
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

ontdek Gods missie voor jouw kerk

is missionair pionieren een optie?
Op 3 maart dachten we met een groep geïnteresseerden na over missionair pionieren in de omgeving van de eigen kerk. Samen zoeken naar een manier van kerk-zijn voor mensen die niets met de kerk hebben. We hopen dat de gesprekken in (onder meer) Apeldoorn-Zuid en de twee gemeentes van Sliedrecht zich vruchtbaar mogen ontwikkelen. In het najaar verwachten we opnieuw een verkenningsavond te organiseren. Zie daarvoor: cgk.nl/verkenningsavond

vacature missionair werker Hilversum

reageer uiterlijk 17 april
Om missionaire projecten te begeleiden en gemeenteleden te ondersteunen en bemoedigen, is CGKV Hilversum per direct op zoek naar een parttime missionair werker. Bekijk de vacature en reageer uiterlijk 17 april.

crowdfunding voor keuken in Haarlem

giften welkom voor nieuwe pioniersplek
Crowdfunding voor een keuken in Haarlem, waar een nieuwe ontmoetingsplek van pioniersplek Het Open Huis wordt gemaakt! Wilde je al geld doneren aan een goed doel? Dan is dit een aanrader

Breda | Soli Deo Gloria

samen op zoek naar missionaire roeping
Het was een historisch moment: na een periode van ongeveer 8 jaar waren we voor het laatst bij elkaar als ‘Veenendaalberaad’. In die periode kwamen de kerkenraad van Breda, de kerkelijk werkers en de vaste groep gastvoorgangers in Veenendaal regelmatig samen om elkaar te steunen in het zoeken naar de missionaire roeping van deze gemeente.
Meer lezen

maaltijdservice Rotterdam

samen met mensen met afstand tot arbeidsmarkt
Bij pioniersplek Thuis in West (Rotterdam) kunnen mensen op twee dagen in de week een maaltijd bestellen. Voor het koken en bezorgen werkt men samen met een lunchroom, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om horeca-ervaring op te doen. Goede vondst, die combinatie!
Meer lezen

#DenHaagBidt

3x per week een gebedsvlog in Den Haag
Mooi initiatief: Missionair Den Haag toont in de 40-dagentijd 3x per week een 'gebedsvlog'. Het zijn filmpjes met een gebed, vanuit verschillende kerken in de stad. Deze vlog is van ds. Maarten Groen (Nebokerk).

de liefde van Jezus voor kwetsbaren

bemoediging vanuit Sneek
Onze collega bij diaconaat, Rudolf Setz, maakte dit prachtige filmpje over, zoals hij zelf zegt 'hoe de liefde van Jezus zich een weg zoekt, naar de kwetsbaren'. We delen het graag.

een nieuwe vriend (blog 4 van 6)

familie Euser
Hans en Carolien Euser leiden Intercultural Church Plants (ICP), een netwerk van interculturele kerken.

In zes blogs die we dit jaar publiceren reflecteren ze op de verschillende onderdelen van de 'pioniersreis' uit de Leergemeenschap Pionieren.

Uit haar handtas komt een klein notitieboekje tevoorschijn, waarin ze me wat verlegen deze zin laat lezen ...

Gather! op woensdag 21 april

een wereldwijd initiatief voor en met pioniers
Een online bijeenkomst op woensdag 21 april van 11:30 - 23:00 uur om pioniers wereldwijd te spreken. Gather! Is een Engels initiatief, maar open voor wie maar wil deelnemen. Op deze jaarlijkse bijeenkomst wordt de praktijk van het pionieren gevierd en verkend. Ditmaal in een prachtige online-omgeving (gather.town) met veel mogelijkheden die de dag werkelijk interessant zullen maken. Wie tijd heeft, pionier is of pioniers wil bemoedigen of hun verhalen horen: meld je aan!
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website