CGK Zendingsnieuws: het werk gaat door

uitgave van Dienstenbureau CGK | maart 2021
Deze nieuwsbrief is voor:

niet alleen Bijbelvertaler

Bijbelvertaler in Botswana
In maart 1991 werden Hessel en Coby Visser uitgezonden door de kerk van Urk-Maranatha om Bijbelvertaalwerk te doen in Botswana. Maar vanaf het begin waren zij ook al bezig met evangelisatiewerk. In de settlement East Hanahai zijn zij al die jaren actief geweest met zaaien en water geven. Meer lezen

overvloedig water in Zuidelijk Afrika

overstromingen in Venda
Water stroomde in hospitaal Siloam door de kraamkliniek, vorige maand. En in rivieren stroomde zoveel water dat bruggen onderstroomden en het levensgevaarlijk werd om eroverheen te rijden. In Botswana waren wegen enige tijd onbegaanbaar, zelfs voor een 4x4-auto. Het regende de afgelopen tijd enorm veel in Zuidelijk Afrika. Bekijk het filmpje hier: Meer lezen

trainingsprogramma kleuterscholen Indonesiƫ gaat door

trainingsprogramma kleuterscholen
Covid-19 betekent voor heel veel kerkenwerk dat er op de pauzeknop wordt gedrukt. Dat geldt in Nederland, dat geldt ook in Indonesiƫ. Toch is er in Toraja-Mamasa een manier gevonden om de training van kleuterscholen door te laten gaan. (N.B. deze foto dateert van voor het Covid-19 tijdperk.) Meer lezen

mdw'er in de schijnwerper: Kate en Gertjan Flikweert

Kate en Gertjan Flikweert
Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: Kate en Gertjan Flikweert. Ze werken via de stichting Hope for Africa in Oeganda.
Via hun nieuwsbrieven houden zij hun achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt en wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief, waarin ze vertellen over het terugkeer naar Oeganda na een periode van verlof.

gebedspunten

  • Laten we danken voor het feit dat Hessel en Coby Visser al dertig jaar actief kunnen zijn in het vertaalproject en het kerkenwerk in Botswana, en laten we bidden dat zij ook voor de toekomst Gods zegen mogen ontvangen en een zegen zijn voor de mensen in het Gantsidistrict.
  • Laten we bidden voor mensen die getroffen werden door de zeer overvloedige regens in Zuidelijk Afrika: voor hen die hutjes zagen afbrokkelen, die verdriet hebben om mensen die omkwamen. Laten we bidden dat de regens die vielen, mogen helpen om een goede oogst binnen te halen in het komende jaar.
  • Laten we bidden voor de onderwijzers van de kleuterscholen in het Mamasagebied: dat zij trouw hun werk doen en zo van grote betekenis kunnen zijn, ook voor de geloofsopvoeding van kinderen in dat gebied, en hun families.
  • Laten we danken dat Gertjan, Kate en hun kinderen een mooie verlofperiode konden afsluiten en laten we bidden dat zij ook de komende tijd weer zegenrijk mogen werken in Oeganda.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl