header coronanieuws

Coronanieuws: routekaart kerken

uitgave van Dienstenbureau CGK | 24 maart 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

routekaart voor de kerken

routekaart voor de kerken
Het Interkerkelijke Contact in Overheidszaken (CIO) heeft de ‘routekaart kerken’ officieel aangeboden aan minister Grapperhaus. De kerken kunnen eruit aflezen wat per fase mogelijk kan zijn als de fase van de pandemie verandert. Ds. Jelle Nutma zegt namens de regiegroep corona: ‘Kerken hebben in de routekaart een handzame en hopelijk ook heldere tool om per situatie en locatie hun afwegingen te maken.’
Meer lezen

maatwerk voor grotere kerkgebouwen

wat zegt de routekaart erover
Al lang wordt er gevraagd om maatwerk voor de kerken. Immers, het maakt uit of je met 30 personen in een kerkgebouw zit waar normaal gesproken 100 mensen in kunnen, of dat je met zijn dertigen samenkomt in een gebouw waar er wel 1000 in passen. Wat zegt de routekaart erover?
Meer lezen

Pasen dichtbij

Wij ontvingen enkele creatieve ideeën om - ondanks dat we met de huidige beperkingen zoveel afstand ervaren - toch de lijdenstijd en Pasen wat dichterbij te brengen. Het is geen poging om volledig te zijn, maar we noemen graag de ideeën die aan ons werden doorgestuurd. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Paaschallenge (Lelystad en meer plaatsen)

voor jong en oud

kruisroute op de fiets (Kornhorn)

of met de auto

40dagentijd met lego (CGJO)

voor het hele gezin

verkiezingen zonder gemeentevergadering

verkiezingen zonder gemeentevergadering
In mei vorig jaar lieten we onder meer deputaten kerkorde en kerkrecht aan het woord over ambtsdragersverkiezingen zonder daarvoor zoals gebruikelijk samen te komen. We herhalen dit artikel voor de gemeenten die de mogelijkheden nog eens willen bekijken.
Meer lezen

wees voorbereid

bereid je kerk voor op de iets langere termijn
Het liefst zien we dat er verruiming komt van de maatregelen of in elk geval meer ruimte voor het houden van de diensten en het oppakken van het kerkenwerk. In plaats van de focus te leggen op het nu, is het goed om na te denken hoe je straks weer opnieuw gaat beginnen.
Meer lezen

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website