CGK Zendingsnieuws: zending wereldwijd

uitgave van Dienstenbureau CGK | april 2021
Deze nieuwsbrief is voor:

30 dagen gebed voor de moslimwereld

gebed voor de moslimwereld
Wereldwijd is de moslimwereld sinds 13 april bezig met de vastenmaand, de ramadan. Moslims strekken zich uit naar verdieping van hun geloof, hopen op vergeving en zegen. Sinds 1992 wordt er in de tijd van de ramadan door groepen christenen gebeden voor de moslimwereld. Al is de ramadan bij het verschijnen van deze nieuwsbrief al aan de gang, hierbij een hartelijke uitnodiging om mee te bidden
Meer lezen

presentatiefilmpjes zending

presentatiefilmpjes zending
Hoe breng je zending dichtbij? Vroeger gebeurde dat op een zendingsavond, waar een diapresentatie werd gegeven: praatjes bij plaatjes. Later werd er filmmateriaal gebruikt, en er zijn bij zending een aantal langere films beschikbaar van verschillende projecten.
De laatste tijd worden er met enige regelmaat korte presentatiefilmpjes gemaakt. Het laatste filmpje geeft in bijna twee minuten inzicht in het zendingsproject dat we in Burundi steunen. Er is ook een filmpje van iets meer dan vier minuten over alle zendingsprojecten. Een volledige lijst is beschikbaar op het Dienstenbureau.
Wilt u in een kerkdienst waar het over zending gaat in het kort iets laten zien? Neem contact op met ons (zending@cgk.nl) en we helpen u graag op weg.

uiteindelijk toch een visum

uitgezonden naar Zuidoost-Azie
Half maart meldde Gert-Jan (mdw’er in gesloten land) zich op Schiphol bij de incheckbalie, met een geldig ticket en een geldig inreisvisum. Hij wilde in Zuidoost-Azië aan het werk gaan als administrateur van een school. Het gezin zou later volgen. Tot verbijstering van iedereen verscheen de tekst ‘Access denied’ op het scherm. Telefoontjes naar de ambassade in Den Haag hielpen niets. De koffer moest weer van de band en in de auto terug naar het tijdelijke huis in Nederland.
Een maand later was er onverwacht toch een e-mail: Welkom! En dat welkom geldt voor het hele gezin. Naar verwachting stappen Gert-Jan en Dorien nu half mei met hun vier jongens op het vliegtuig, naar hun werk en de bediening in het kader van het Evangelie van Jezus Christus!

volg de online cursus over missionair werk

online cursus missionair werk
Heb jij een hart voor zending / missionair werk in Nederland of buiten Nederland? Ben je betrokken bij een thuisfrontcommissie of wil je meer leren over intercultureel, missionair werk? Dan is Express-NL iets voor jou! Na twintig succesvolle edities vanuit Engeland, wordt deze bondige zendingscursus voor het eerst ook in Nederland aangeboden. Meer lezen

mdw’er in de schijnwerper: Fleur en Frank Tumwebaze

Fleur en Frank Tumwebaze
Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: Fleur en Frank Tumwebaze. Ze werken in Oeganda.
Via hun nieuwsbrieven houden zij hun achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt en wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief, waarin ze vertellen over hun leven in Oeganda na hun vertrek, vorig jaar.

gebedspunten

  • Bid mee voor de moslimwereld – dat mensen die zoeken naar verdieping en vervulling die mogen vinden bij de grote zoon van Abraham: Isa (Jezus).
  • Laten we danken voor het feit dat Gert-Jan en Dorien en hun jongens binnenkort hopen af te reizen naar Zuidoost Azië, om daar hun bediening voort te zetten.
  • Laten we bidden en danken voor het werk dat Fleur en Frank Tumwebaze-van Snippenberg in Oeganda mogen doen.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl