CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - schaap of herder

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | juni 2021
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Bloei in Kogerveld

eerste stap om een pioniersplek te stichten
Wij zijn dankbaar. CGK Menorah-Zaanstad, sinds 2004 zendingsgemeente in Zaandam, heeft met de ondertekening van een intentieverklaring de eerste stappen gezet om een nieuwe pioniersplek te stichten: Bloei in Kogerveld.
Meer lezen

Gods trouw en liefde in Deventer

Rina Everts (ICF Deventer) schrijft: 'In alles merken we dat God trouw is en een God van liefde!' Dit zijn wat voorbeelden:
Paaspuzzeltocht
De Paaspuzzeltocht werd een mooi feest, ondanks de kou.
de fiets
Ons ICF-team werd gevraagd of we een fiets hadden voor een internationale vriend. Daar baden we voor. Nog voor we de vraag konden uitzetten, hadden we al een aanbod!
bijpraten met Evangelie en Moslims
In Deventer wonen veel Turken. Hoe kunnen we hen bereiken? Daarover werden we als team bijgepraat door Russ en Aukje van Evangelie en Moslims.

leen een dominee

Ds. Bert Loonstra uit Gouda deed mee aan een initiatief van de plaatselijke bibliotheek. Je kon hem 20 minuten lenen als een van de levende boeken in de 'human library'.
de openbare bibliotheek van Gouda
Een bijzondere gelegenheid om met mensen in gesprek te komen.
Op de 'achterflap' liet hij optekenen: 'God kent mij en heeft mij liefde laten zien. Hij heeft mij gevraagd om ook andere mensen op aarde van deze liefde te laten proeven.'
Ds. Loonstra vertelt er later meer over in het blad Doorgeven: hoe neem je als vertegenwoordiger van de kerk een publieke rol in? Wordt vervolgd dus!

'het belangrijkste is de liefde'

een levensverhaal uit Heerhugowaard
Lente werd het in het leven van Korien Koekoek, lid van pioniersplek Hart voor Heerhugowaard: 'Het geloof zit in de liefde van de Vader die vergeeft. Zo staat het ook in de Bijbel: geloof, hoop en liefde. Maar het belangrijkste is de liefde.’ Een levensverhaal: hoe God muurtjes doorbrak en haar leven veranderde.
Meer lezen

ontmoeting bij verkenningsavond

kom je ook naar Veenendaal?
Heb je interesse in pionieren? Op woensdagavond 13 oktober organiseren we weer een verkenningsavond. Niet online, maar een echte ontmoeting. In Veenendaal dit keer. We verheugen ons erop en hopen veel geïnteresseerden te ontmoeten! Wil je meer weten over missionair pionieren of overweeg je om te pionieren vanuit jouw gemeente?
Meer lezen

een gratis abonnement: geef het door!

CGK Missionair
Denk je dat iemand in jouw omgeving deze nieuwsbrief ook wil lezen?

Via www.cgk.nl/missionair kan ieder die dat wil zich abonneren en de laatste edities bekijken.

Een gratis abonnement, geef de link door!

Van voren een schaap ... (blog 6 van 6)

familie Euser
Hans en Carolien Euser leiden Intercultural Church Plants (ICP), een netwerk van interculturele kerken.

In zes blogs die we dit jaar publiceren, reflecteren ze op de verschillende onderdelen van de 'pioniersreis' uit de Leergemeenschap Pionieren.

Van voren een schaap, van achter een herder. Wie volgt?

EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website