CGK Zendingsnieuws: hart voor zending

uitgave van Dienstenbureau CGK | mei 2021
Deze nieuwsbrief is voor:

verhuizing in Botswana

familie Visser Botswana
Begin februari kregen Hessel en Coby Visser, onze zendingswerkers in Botswana, bericht van hun huisbaas dat hij de huur wilde opzeggen. Zijn zoon zou vanuit Zuid-Afrika terugkeren naar Botswana, en wilde in dat huis gaan wonen. Geen leuk bericht. Waar vind je zo snel een ander huis? Er zijn meer mensen die vanuit Zuid-Afrika naar het Gantsidistrict verhuizen. Dus veel mensen zoeken een huis. Gelukkig was er Tannie Joey ... Meer lezen

met pensioen, maar nog niet uitgewerkt

Ds Nefefe en ds. Nhlongo
Ds. Silas Nefefe en ds. Samson Nhlongo zijn beiden al een tijdje de vijfenzestig gepasseerd. In Zuid Afrika ga je dan met pensioen – en dat geldt ook voor deze predikanten. Maar uitgewerkt zijn ze nog niet. Met hun ervaring willen ze graag jongere collega’s dienen en hun hart klopt nog steeds voor het bereiken van zoekers.
Meer lezen

uitzending legt kiem voor promotieonderzoek

promotieonderzoek Berdine vd Toren
Van 1997 tot 2005 was Berdine van den Toren-Lekkerkerker samen met haar man Benno en hun kinderen door zending uitgezonden naar Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Benno was docent aan de FATEB, Berdine werd docent aan de École Biblique et Promotion de la Femme (EBPF) die aan de FATEB verbonden was. Het legde de kiem voor haar promotieonderzoek, dat ze donderdag 20 mei 2021 afrondde met de openbare verdediging van haar proefschrift. Meer lezen

zendingsdag classis Amersfoort

zendingsdag film
Het is gebruikelijk dat er ieder jaar in de classis Amersfoort een zendingsdag wordt georganiseerd. Door corona was het voor het tweede jaar op rij niet mogelijk om een 'gewone' classicale zendingsdag te houden.
Dit jaar werd er een alternatief programma opgezet. Een onderdeel van het programma is de film die u hier kunt bekijken.

GTM bereidt zich voor op synode 2021

Synode Mamasa 2021
Elke vijf jaar komt in Mamasa, op het eiland Sulawesi, de grote synode van de Gereja Toraja Mamasa bijeen. Er is elk jaar een kleine synode, maar de grote is van belang omdat er dan door het synodebestuur verslag wordt gedaan van het gevoerde beleid, en er wordt een nieuw bestuur gekozen. Meer lezen

mdw’er in de schijnwerper: Jan en Tabitha Kieviet

BZ - familie de Kieviet 1 (800x600)
Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: Jan en Tabitha Kieviet. Ze werken in Senegal.
Via hun nieuwsbrieven houden zij hun achterban regelmatig op de hoogte van wat er zoal gebeurt en wij lezen nu mee via de laatste nieuwsbrief, waarin ze vertellen over hun leven in Senegal en de zaken die ze met ons willen delen terwijl ze met verlof in Nederland zijn.

gebedspunten

  • Laten we danken voor gezondheid van de predikanten Nefefe en Nhlongo en voor de toewijding die zij tonen door na hun emeritaat nog beschikbaar te zijn voor coachingswerk van jonge predikanten in de kerken van KwaNdebele, en van jonge gelovigen via GlobalRize. Laten we bidden om groei van dat netwerk ook in zuidelijk Afrika.
  • Laten we danken voor het feit dat er voor Hessel en Coby een nieuwe woning gevonden werd, en laten we bidden voor het werk dat zij beiden kunnen doen voor de vertaling van de Bijbel en het werk dat gedaan wordt om het lezen van en leven uit de Bijbel te stimuleren.
  • Laten we bidden voor de kerken van de GTM, en voor de Grote Synode die daar in juli gehouden wordt: dat het opbouwwerk en ook het missionaire werk van de kerken daar onder leiding van een inspirerend algemeen bestuur mag worden voortgezet.
  • Laten we bidden en danken voor het werk dat Jan en Tabitha Kieviet in Senegal mogen doen, en vragen om een goede verloftijd in Nederland.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl