header coronanieuws

Coronanieuws: meer ruimte in juni

uitgave van Dienstenbureau CGK | 31 mei 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

meer ruimte vanaf 5 juni

ook voor kerkelijke activiteiten
Vanaf 5 juni ontstaat er weer meer ruimte in de samenleving, meer ruimte ook voor kerkelijke activiteiten. Aan de hand van de kerkelijke routekaart zetten we de veranderingen op een rijtje.
Meer lezen

ook voor jongeren versoepelingen

bijvoorbeeld geen 1,5 meter afstand meer
De routekaart voor de kerken wijst voor het kinder- en jeugdwerk buiten de erediensten om naar de richtlijnen voor het onderwijs. Nu de middelbare scholen weer open zijn, vervalt voor activiteiten onder jongeren de verplichting om onderling 1,5 meter afstand aan te houden.
Meer lezen

veilige kerk, ook in coronatijd

Meldpunt Misbruik geeft 7 tips
In deze bijzondere tijd vraagt veiligheid in de kerk speciale aandacht. Slachtoffers hebben een steunende omgeving nodig om misbruik te kunnen melden. Deze omgeving ontbreekt nu vaak omdat we minder samenkomen en elkaar minder ontmoeten. Ook het samenkomen in kleine groepen is niet per definitie veiliger. Interkerkelijk Meldpunt Misbruik geeft 7 tips voor kerken.
Meer lezen

brochure: kerk na corona

met reflecties en gespreksvragen
Onder deze titel schreef de Protestantse Kerk Nederland een brochure met handreikingen bij verschillende momenten van versoepelingen.
Met een indeling in drie rubrieken: ‘Kerk in opmaat’, ‘Kerk’ en ‘Kerk naar buiten’. Die volgorde is dus: vanaf de kerkenraadstafel en de huiskamertafel naar het kerkgebouw, en van het kerkgebouw de wereld in. Tussen de verschillende onderdelen vindt u theologische reflecties en na ieder hoofdstuk zijn gespreksvragen opgenomen.

niet ondanks, maar dankzij

Ondanks alles wat niet mogelijk is en was, er zíjn lichtpuntjes:
Zo lazen we dat gisteren in Hervormd Monster twee mensen gedoopt zijn, waaronder een jongen van 12 jaar. Hij en zijn vader zijn door meekijken van de diensten lid van de kerk geworden. Bemoedigende tekenen van het Koninkrijk.

dopelingen dankzij meekijken kerkdienst

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website