header coronanieuws

Coronanieuws: dringend advies

uitgave van Dienstenbureau CGK | 27 maart 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

Coronanieuws van 25 maart gemist?


Lees de eerste nieuwsbrief hier alsnog.

dringend advies kerk en overheid

na het overleg met minister Grapperhaus
Het interkerkelijk overleg overheidszaken heeft op donderdag 26 maart overlegd met de minister. Het kabinet maakte daarna onder meer bekend:
Dringend advies om:
  • de fysieke aanwezigheid bij alle samenkomsten zoveel mogelijk te beperken.
  • de diensten zoveel mogelijk digitaal te laten plaatsvinden, dan wel uit te stellen.
Meer lezen

geen mogelijkheid voor online diensten?

lift mee met een andere gemeente
Voor gemeenten die geen mogelijkheid zien om hun diensten via online kanalen aan te bieden: zoek een zustergemeente in de buurt die wel uitzendingen of livestreams verzorgt. Hoe goed is het om elkaar te verwelkomen en ook voor elkaar de voorbede te kunnen doen.
Meer lezen

#nietalleen op televisie

ook voor leden en kerken van de CGK
Live vanuit hun eigen huiskamers delen EO-presentatoren Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart bemoedigende initiatieven. Het zijn inspirerende verhalen die onder andere zijn ingezonden via het online platform #Nietalleen. Hier worden hulpvragers en lokale hulpaanbieders aan elkaar verbonden. De Christelijke Gereformeerde Kerken zijn ook betrokken bij dit platform. Daarom een extra welkom voor onze lezers! Meld je aan als lid, groep of kerkgemeenschap.
Meer lezen

predikant, pionier, kerkelijk werker: let op jezelf!

perspectief in een woestijnperiode
In gesprekken met predikanten en kerkelijk werkers merken we hoe verschillend ieder met de coronacrisis omgaat. In dit artikel geeft Rudolf Setz enkele handvatten om met deze crisissituatie om te gaan. Hoe kan er perspectief ontstaan in een woestijnperiode?
Meer lezen

kansen in de crisis

over: contact lokale overheid, knutselpakketten kinderen, hulp voedselbank
Voor plaatselijke kerken zijn er ook kansen in de coronacrisis. Een bijdrage over: contact met de plaatselijke overheid, knutselpakketten voor kinderen en hulp voedselbank.
Meer lezen

generale synode door naar september

de derde vergaderweek start D.V. 29 september
Het moderamen van de generale synode laat weten: 'Besloten is de derde vergaderweek van de synode over de zomer heen te tillen. Deo Volente (dat zeggen we er nu met extra nadruk bij!) zijn er dan nog twee vergaderweken: 29 september - 2 oktober en 24 - 27 november Gods zegen toegewenst in deze voor ons allen moeilijke tijd.'

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website