header coronanieuws

Coronanieuws: Toch vieren we Pasen

uitgave van Dienstenbureau CGK | 8 april 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

eerste edities Coronanieuws gemist?


Lees ze hier alsnog.

er zijn voor elkaar in crisistijd

wat kun je als gemeente, kerkenraad, predikant doen?
Rudolf Setz, diaconaal consulent CGK en voorganger van Assen Zoekt, bezon zich op de vraag: Er zijn voor elkaar in crisistijd, hoe doe je dat? Hij deelt zijn gedachten en geeft praktische handreikingen.
Meer lezen

Paaslied voor coronatijd

tip om te zingen met Pasen
Tip! Een prachtig lied om te zingen in de Paasdienst, speciaal voor deze coronatijd geschreven. Het kan gezongen worden op twee melodieën: 1) 'De ware kerk des Heren' of 'Eén Naam is onze hope' en 2) 'Zolang wij ademhalen'.
Meer lezen

gevolgen voor onze internationale contacten

uitgezonden in crisistijd
Ook landen, waar onze kerken zendingscontacten hebben, zijn getroffen door besmettingen met het coronavirus. In Indonesië worden kerkdiensten daarom voorlopig niet in kerkgebouwen gehouden, maar slechts in kleine huiskringen. In Zuid-Afrika is sinds 27 maart sprake van een totale lockdown.
Meer lezen

een voorbeeld uit Senegal

Senegal bereidt zich voor op corona
Onze kerken steunen het project van Jan en Tabitha Kieviet in Senegal, waar Tabitha als arts verbonden is aan een kliniek. Zij vertelt over de impact van corona: hoe ze medische voorbereidingen treffen, thuisonderwijs geven. Maar ook welke praktische gevolgen er zijn voor het gezondheidssysteem en de (on)mogelijkheden voor de Senegalezen om in hun levensonderhoud te voorzien.
Meer lezen

platform voor kerk en gezin in crisistijd

een nieuwe verzamelplek van o.a. LCJ en Erdee Media Groep
Kerkengezin.online is een centrale verzamelplaats voor materialen en praktische initiatieven op het gebied van kerk en gezin. Het platform is een gezamenlijk initiatief van LCJ en Erdee Media Groep, in samenwerking met andere (jeugd)organisaties. Met suggesties en antwoorden op vragen als: Hoe onderhoud ik contact met de jongeren in mijn gemeente? Hoe geef ik mijn kinderen nog Bijbels onderwijs mee, als mijn dagen vol zitten met werken, huishouden enz.?
Meer lezen

extra tip voor gezinnen en jeugdwerk

tip
Ook Missie Nederland verzamelde tips om gezinnen te ondersteunen en jeugdwerk vorm te geven.
Je vindt de tips hier.

online meeting voor jeugdleiders

haak in op dinsdag 14 april
Hoe blijf je als jeugdwerker met je jeugd verbonden, ook als het langer gaat duren? Welke mooie ideeën ontstaan er in de praktijk? Daarover gaat de CGJO graag in gesprek tijdens de eerste online meeting 'kerk en corona' op dinsdag 14 april.
Meer lezen

digitaal collecteren 2.0

bijvoorbeeld met QR-codes
Digitaal collecteren was al in opmars. Toen ging het om collectes in een normale dienst. Nu kijken we naar een digitale dienst met een digitale vorm van collecteren. Dus: digitaal collecteren 2.0. We zien verrassende mogelijkheden.
Meer lezen

hoe gaat het met de pioniersplekken?

hier vindt u onze pioniersplekken
Missionaire pioniersplekken zijn er in soorten en maten, bijvoorbeeld gericht op een bepaalde wijk van een stad, op interculturele contacten of op internationale studenten. In deze tijd hebben ze vaak te maken met een heel eigen problematiek. Hoe houden de pioniersteams de contacten gaande? Hoe weten ze of de bezoekers, die ze anders regelmatig zagen, het goed maken?
Meer lezen

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website