CGK Zendingsnieuws: corona in zendingsgebieden

uitgave van Dienstenbureau Zending | april 2020
Deze nieuwsbrief is voor:

wat betekent corona voor onze zendingsgebieden?

wereldwijde gevolgen
Inmiddels werd bijna elke land ter wereld getroffen. Ook landen, waar onze kerken zendingscontacten hebben. In Indonesië bijvoorbeeld, worden kerkdiensten als gevolg van de lockdown voorlopig niet in kerkgebouwen gehouden, maar in kleine huiskringen. Ds. Willem van 't Spijker (zendingsconsulent) sprak ds. Samson Nhlongo (foto), een van de predikanten uit KwaNdebele, Zuid-Afrika.
Meer lezen

zendingswerker in coronatijd

blijven of terug naar Nederland?
Verschillende CGK-leden zijn als zendingswerker uitgezonden naar het buitenland. De vraag die op hen afkwam was: blijven of terugkeren naar Nederland? Een lastige vraag om te beantwoorden.
Meer lezen

training bij 35° Celsius

lessen in opname- en montagetechniek
Vorige maand was ds. Willem van 't Spijker bij -30° Celsius aan het werk in Siberië, maar ondertussen volgde een van de werkers van het Naro Language Project in Kameroen een cursus bij +35° Celsius.
Meer lezen

mdw’er in de schijnwerper: Laura van Engelen

op de Logos Hope
Elke zendingsnieuws geven we aandacht aan een missionair diaconaal werker. Deze keer: Laura van Engelen. In augustus 2019 werd Laura door Nunspeet Ichthus uitgezonden om mee te varen met de Logos Hope, het evangelisatieschip van Operatie Mobilisatie.
Meer lezen

gebedspunten

  • Laten we bidden voor al onze uitgezondenen, die geraakt worden door het coronavirus. Laten we bidden dat God in alles zijn weg wil gaan. Een weg die rechtvaardig is, wijs en goed.
  • Laten we bidden voor de mensen in de kerken waarmee we vanuit de zendingsrelaties zijn verbonden. We willen bidden dat God ook in die landen zijn bescherming en zegen geeft bij de bestrijding van het virus. We mogen danken voor het feit dat op allerlei manieren de aanbidding van God en het elkaar bemoedigen op digitale wijze door kan gaan.
  • Laten we danken voor de mogelijkheden die er waren voor het NLP om Osego Serame een training te laten volgen, zodat het werk van de verspreiding van het Woord van God ook via moderne communicatiemiddelen kan doorgaan.
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl