nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: besmet met een positief virus

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | 11 mei 2020
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

Alpha Online: nog nooit zoveel deelnemers

een onverwachte kans
Pionier Martijn Rutgers twitterde enkele weken geleden: Vanavond begint bij @OASENieuwWest een online @alphacursusNL met 21 deelnemers. Zoveel hebben we er bij onze 'normale' Alphacursus nog nooit gehad. Deze crisis biedt ook kansen! Dat is interessant! Ferdinand Ploegman, Alphaleider binnen Oase, vertelt er meer over.
Meer lezen

besmet met een positief virus

dat in de lucht hangt bij Hart voor West
'Jullie moeten buiten op een groot bord schrijven: Kom binnen om te bidden!'
Dat zegt Darlene. Zij woont met haar dochter in de time-out voorziening van de leefgemeenschap Hart voor West in Rotterdam.
Meer lezen

leefgemeenschap zoekt nieuwe kernbewoners

versterk de gemeenschap als vaste bewoner
Zilt is de naam van een leefgemeenschap in Gorinchem, waar gastvrijheid vanuit het geloof in Jezus Christus centraal staat. Enkele vaste bewoners gaan verhuizen, daardoor ontstaat er plaats voor één gezin en één single.
Meer lezen

Tip!

gids voor missionair verhuizen
‘Missionair verhuizen’ is net wat anders dan gewoon verhuizen. Want de verhuizing komt voort uit het verlangen en de intentie om missionair te zijn op de nieuwe woonplek. Regelmatig tikt God mensen op de schouder om wat verder buiten hun comfortzone te gaan wonen, en het Evangelie elders gestalte te geven. Misschien heeft God liefde in je hart doen groeien voor achterstandswijken of voor wijken, dorpen, steden of gebieden in Nederland waar de kerk klein en kwetsbaar of zelfs vrijwel afwezig is...
Download het praktische boekje dat de IZB maakte: Gids voor missionair verhuizen.

inspiratie voor Kerkproeverij online

andere manieren om Kerkproeverij te organiseren
De organisatie van de landelijke Kerkproeverij, die gepland staat op zondag 11 oktober, heeft vanwege de coronacrisis nagedacht hoe het evenement dit jaar digitaal vorm kan krijgen. Om online inspiratie te bieden, lanceert Kerkproeverij daarom op 21 mei (Hemelvaartsdag) een nieuwe versie van de website met inspiratie voor Kerkproeverij online.
Meer lezen

mogelijkheden om Evangelie te delen

anders dan in pre-coronatijd?
Veel van het kerkelijk leven kan niet doorgaan sinds de regering een ‘intelligent lockdown’ afkondigde. Maar het Woord van God is niet gebonden. Biedt de coronapandemie bijzondere mogelijkheden om het Evangelie te delen? Missionair consulent ds. Peter L.D. Visser gaat in op deze vraag.
Meer lezen

coronaproof en online bijbelstudie

Juist nu lijkt het dat de kerk in Nederland zich bewust wordt van haar roeping: er als kerk zijn voor de mensen om je heen, bijvoorbeeld in de straat of buurt.
Hiervoor maakte Tear (Umoja) een boekje met 4 bijbelstudies die je alleen of met een groepje online kunt doen. Helemaal coronaproof. In het boekje ontdek je aan de hand van Bijbelstudies en gespreksvormen meer over wat Gods plan is met je omgeving en hoe je met jouw talenten hieraan kunt bijdragen. Vraag het boekje gratis aan.
bestel het boekje gratis

vacature stichting Gave

missionair werker (24 uur)
Wij wijzen graag op de vacature bij stichting Gave: missionair werker voor geheime gelovigen (minimaal 24 uur). Wil jij je inzetten om een kleine gemeenschap van ex-moslims (MBB’ers) in Nederland te laten opgroeien? Uit het werk onder vluchtelingen is in de afgelopen tien jaar een christengemeenschap ontstaan vanuit een nog vrijwel onbereikt islamitisch volk. Deze groep christenen is kwetsbaar en heeft daarom veel zorg nodig. De meesten van hen geloven in het geheim.
Reageer uiterlijk vrijdag 15 mei. Meer informatie op deze website.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website