nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: nieuwe tijden, hetzelfde evangelie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | juni 2020
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

missionair pionieren in Zwolle

óp naar een goede samenwerking
Pioniersplek 'Geloof in Taal' uit Zwolle wil verder groeien naar een multiculturele community rond Jezus. Op 15 mei werd de intentieverklaring getekend door ds. Jaap Ophoff, ds. Wytze Plantinga en Elly Volkerink namens Stichting Geloof in Taal.
Meer lezen

nieuwe tijden, hetzelfde evangelie

12.000 kilo aardappels | zakjes van 2 kilo
Ds. Coen Legemaate praat ons bij over zijn gemeente, de ICF Rotterdam. Over samen 12.000 kilo aardappels in zakjes van 2 kilo doen. Maar ook over: gemis aan persoonlijk contact en een verlangen naar de doop. En: 'zien dat de HEER doorgaat. Altijd. Soms met ons, maar gelukkig ook vaak zonder ons.’
Meer lezen

missionaire betekenis van de kerk (vlog)

ds. Jelle Nutma in Gorinchem
Wij geloven dat we een God hebben die met ons wil zijn, Immanuël. En dat willen we graag ook aan anderen laten merken.' Ds. Jelle Nutma, missionair consulent, maakte onlangs een vlog over de betekenis van de kerk voor mensen die het nodig hebben.
Bekijk de vlog.

extra Michazondag

extra Micha Zondag op 14 juni
Corona zette ons in de afgelopen tijd ook figuurlijk stil bij bepaalde vragen. Zorgen we wel goed voor de schepping? Besteden we onze tijd aan de dingen (en vooral de mensen) die we écht belangrijk vinden? Welke gevolgen heeft mijn leefstijl voor mensen elders? Kan het ook anders? Om samen over deze vragen na te denken, is er op 14 juni een extra Micha Zondag.
Meer lezen

zing mee met: Jezus, hoop van de volken

allemaal verschillend, maar toch één
Klik op de afbeelding en luister en zing mee met deze prachtige opname van zangers in Nederland, die van oorsprong afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld. Allemaal verschillend, maar toch één in Jezus' naam!
Deze korte film kwam tot stand met medewerking van onder meer Stichting Gave, Songs2Serve, ICP en Evangelie & Moslims.

geloof jij dan nog?

leestip voor de zomervakantie
Leestip voor de zomervakantie! Een aanrader, als je met anderen - gelovig én niet-gelovig - over het christelijk geloof wilt praten. Dit goed leesbare boek behandelt in korte hoofdstukken actuele thema’s, waar christenen in de ontmoeting met andersgelovigen mee te maken krijgen.
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website