header coronanieuws

Coronanieuws: gebruiksplan en sacramentsbediening

uitgave van Dienstenbureau CGK | 20 mei 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.
Met dit bericht zenden wij een 'format gebruiksplan kerkgebouw' aan de kerkenraden van onze kerken en aan alle overige abonnees op CGK Coronanieuws.
Omdat wij veel vragen krijgen over de bediening van de sacramenten, voegen we ook een vandaag verschenen artikel toe over doop en avondmaal.

format gebruiksplan kerkgebouw

gebruik het voor uw eigen kerkgebouw
Wanneer kerken de deuren weer openen, hebben zij een eigen gebruiksplan nodig. Met dit format beschikt u snel over een uitgewerkt plan. In het format zijn de belangrijkste onderdelen uit de ‘richtlijnen erediensten en andere samenkomsten’ verwerkt. U kunt dit gebruiksplan toepassen op de eigen situatie. Elk kerkgebouw is immers anders. Lees verder.

ook richtlijnen erediensten en andere samenkomsten in Word / pdf

AZ protocol corona header
De richtlijnen voor erediensten en andere samenkomsten, die we vorige week verzonden, zijn ook beschikbaar als pdf- en Word-bestand. U kunt ze downloaden onderaan dit artikel.

doop en avondmaal

doop en avondmaal
Het ziet ernaar uit dat het nog langere tijd gaat duren voordat we ‘normaal’ kunnen samenkomen in de kerk. Ook al is het behelpen, de verkondiging kan via videostreaming doorgaan. Maar hoe zit het met de sacramenten? We delen met u wat in breed overleg besproken is met hoogleraren van de TUA, deputaten contact met de overheid en deputaten eredienst.
Meer lezen

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website