header coronanieuws

Coronanieuws: aanpassing richtlijnen en gebruiksplan

uitgave van Dienstenbureau CGK | 4 juni 2020
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

aanpassing richtlijnen en gebruiksplan

drie aanpassingen met gevolgen voor iedere gemeente
Voorzichtig gaan veel kerken van start met diensten waarin ook gemeenteleden weer aanwezig zijn. Wij informeren u over drie wijzigingen in richtlijnen en format gebruiksplan, van belang voor iedere gemeente. 1) nadere bepaling 30/100 aanwezigen; 2) diensten per dagdeel; 3) enige ruimte om 1,5 meter te doorbreken.
Meer lezen

webinar voor kerkenraden

over kerkdiensten na de lockdown
Tip! Via de TUA kunnen kerkenraden een webinar volgen over 'kerkdiensten na de lockdown'. Datum en tijd: dinsdag 9 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Door mr. Peter Raven en mr. Dick Alblas. Het gaat bij het webinar om juridische en vooral ook praktische aspecten van het houden van kerkdiensten in de huidige omstandigheden.
Meer lezen

kijkje achter de schermen van een eredienst

Middelburg laat zien hoe het kan
In Middelburg kerken CGK en GKv samen in de Kruiskerk. Ds. Bert Renkema: ‘Wat je mist, is op het moment van de preek zelf contact hebben met mensen. Dat is wel echt anders.’ In een interessante video krijgen we een blik op het werk achter de schermen van de diensten in deze tijd.
Meer lezen

veelgestelde vragen

Zie www.cgk.nl/coronavraagbaak.
Blijf vooral uw vragen stellen, bij voorkeur via verbinding@cgk.nl. Wij vullen daarmee de vraagbaakpagina op de website aan. Zo zijn we elkaar ook in deze zaken tot hand en voet!
antwoorden in de coronavraagbaak
lever op tijd aan bij het Dienstenbureau

ANBI: deadline 1 juli

Belangrijk voor penningmeesters, commissies van beheer en kerkenraden: lever op tijd de ANBI-gegevens aan bij het Dienstenbureau.
Een mogelijk uitstel vanwege de coronacrisis is van de baan.

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website