logo nieuwsbrief
uitgave van Dienstenbureau CGK | speciale editie, juli 2020
Help wie honger heeft en geef!

herhaalde oproep: noodhulp coronacrisis

De gevolgen van het coronavirus zijn groot. Vooral in de meest kwetsbare landen. Miljoenen dagloners hebben door de lockdown-maatregelen geen inkomen en dus nauwelijks geld om voedsel te kopen.
weekbudget voor Pakistaans gezin
De kerk helpt waar mogelijk. Bijvoorbeeld in Egypte. Dominee Thomas vertelt: ‘Al voor de corona-uitbraak ontvingen sommige gezinnen steun. De armsten onder hen helpen we nu met voedselpakketten. Deze delen we ook uit aan gezinnen die inkomsten missen omdat hun werk plotseling stopte. Daarbij maken we geen onderscheid tussen moslims en christenen.’

Christenen in Pakistan hebben het moeilijker. De overheid verstrekt noodpakketten uitsluitend aan moslims. Broeder Khan, leider van een christelijke hulporganisatie, houdt moed: ‘We kunnen 300 christelijke gezinnen steunen met budget voor slechts één week. Het lijkt op vijf broden en twee vissen maar onze Here Jezus zal uw bijdrage zegenen en vermenigvuldigen.’
Voedselpakket voor Maita
In Nepal merkte partnerorganisatie ACN dat vooral alleenstaanden en gehandicapten het zwaar hebben. Raju Adhikari, projectleider van de noodhulp: ‘Maita (foto boven) is 90 jaar oud en leeft alleen. Niemand zorgt voor haar. De dorpsoudste vraagt ons haar een voedselpakket te geven.’ Door een simpele zak met rijst, linzen en olie ervaart deze hoogbejaarde dame een beetje aandacht en liefde.

bidt en helpt u mee?

Bedankt!
Onze partners zetten zich in om voedsel uit te delen aan hongerigen en hen te bemoedigen. Bid voor getroffenen en hulpverleners.

De opbrengt van de collecte in uw gemeente kunt u overmaken op
IBAN NL52 INGB 0000 5353 00 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau o.v.v. noodhulp coronacrisis. U kunt ons ook steunen via een gift op onze noodhulppagina coronacrisis of via een Tikkie. Hartelijk dank!
QRCode corona noodhulp CGK
Gebruik deze QR-code voor uw digitale collecte!
Lees meer op onze noodhulppagina coronacrisis ...
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582367, e-mail: diaconaat@cgk.nl


Volg ons op:
facebook website