nieuwsbrief CGK Missionair

CGK Missionair: oog voor nieuw leven

Deze nieuwsbrief is voor: [subscriber:firstname | default:] [subscriber:lastname | default:]
uitgave van deputaten evangelisatie | oktober 2020
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

inschrijving geopend

de online verkenningsavonden in november
In november zijn ze er weer, de verkenningsavonden! Online ditmaal, en wel op 11, 18 en 25 november. Heb je interesse in pionieren, neem dan deel aan de 'Verkenningsavond Pionieren'. Voor mensen met een verlangen om met het Evangelie werkzaam te zijn in een nieuwe pioniersplek.
Meer lezen

missionair tuinieren in Gods wereld

meld je aan voor webinar van 15 oktober
Je kunt je nog aanmelden!
In het kader van 'Lente in de kerk' verzorgen onze missionair consulenten Petra de Jong en ds. Peter L.D. Visser een webinar over 'missionair tuinieren in Gods wereld' op donderdag 15 oktober 2020, 19.30 uur. Meld je aan voor een dosis geestelijke groeistof. Petra de Jong gaf op Radio 5 vast een voorproefje.
Radiofragment beluisteren en aanmelden voor webinar...

kleine, kwetsbare kerk

en (toch) nadenken over missionaire mogelijkheden
Kwetsbaar en toch zagen we ook vonkjes van hoop. Na een brief aan de ruim 40 kwetsbare kerken in ons kerkverband met minder dan tweehonderd leden en een dalend ledental over de afgelopen jaren, reageerden er 14 op de vraag of het behulpzaam zou zijn om eens in gesprek te gaan over missionaire mogelijkheden. Zo ontstond voor onze missionair consulenten een ‘ronde kleine kerken’.
Meer lezen

nieuw begin in Alblasserdam

de burgemeester opent De Pion
Neem Alblasserdam... Zaterdag 26 september was een bijzondere dag voor de voormalige CGK Alblasserdam. Opgeheven in juni, maar ditmaal in vrolijker stemming bijeen. Want slechts enkele maanden na de sluiting werd door de burgemeester buurthuis De Pion geopend in het voormalige kerkgebouw. Het begin van een missionaire pioniersplek.
Meer lezen

spontaniteit en eenvoud

het geheim van de filmpjes in Dokkum
Als je ds. Ton van der Wekken vraagt naar de kracht van zijn wekelijkse filmpjes (die je op YouTube vindt onder de naam ds. Ton vertelt…), is hij duidelijk: ‘De kracht zit ‘m in de spontaniteit en in de eenvoud.’
Meer lezen

missionair-zijn in crisistijd

vraag gratis het bijbelstudieboekje aan
Voor veel Afrikaanse kerken is de onzekerheid, die wij nu ervaren in Nederland, al heel lang dagelijkse realiteit. Daar kunnen we veel van leren. Stichting Tear biedt het programma ‘Umoja’ - wat saamhorigheid betekent - aan, om Nederlandse kerken te helpen met beide benen in de buurt te staan. Om zo een instrument te zijn van hoop en herstel.
Speciaal voor deze periode heeft Tear een gratis bijbelstudieboekje samengesteld met 4 Umoja-thema’s. Je kunt de praktische handvatten persoonlijk gebruiken of bij een online ontmoeting van je groep. Vraag het boekje hier gratis aan.

een droom die werkelijkheid werd

hoe word je een 'gemeente met open deuren'?
Een voorbeeld van nieuw leven. Het zal je gebeuren, dat je gemeente om die reden genoemd wordt in het boek ‘Lente in de kerk’. We lezen dat de CGK Delft na de verhuizing uit het centrum ‘is veranderd in een gemeente met open deuren’. En meer dan dat... Hoe?
Meer lezen
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website