CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | september 2022
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

lente in de kerk

Burendag in de kerk
Gratis online cursus! De kerk in Nederland krimpt, MAAR er komen ook hoopgevende ontwikkelingen tot bloei in oude kerken en nieuwe gemeenten. 20 inspirerende videolessen over de lente in de kerk.

Lees hier meer

kom kijken hoe een pioniersplek werkt

Inspiratiedag Hart voor West 20221024_1 400x300
Geef je hier op voor deze dag

herinnering: burendag in de kerk

Burendag in de kerk
Burendag is bedoeld om gezellig samen te komen en iets goeds te doen voor elkaar en de buurt. Voor kerken een kans om op een laagdrempelige manier in contact te komen met mensen uit de wijk. Jullie doen toch ook mee met Burendag?

Meer lezen

themadienst Evangelie & Moslims

themadienst Evangelie & Moslims
Hoe kom je met moslims in gesprek over het christelijk geloof? Ds. Rentier, predikant-directeur van E&M, komt er op verzoek over vertellen in een kerkdienst of op een gemeenteavond.

Meer lezen

Micha Zondag 16 oktober

leidster leest voor aan kinderen die op de grond zitten
Tijdens de Micha Zondag staan duizenden kerken wereldwijd stil bij een thema rondom armoede en onrecht. Dit jaar is het thema: ON /OFF SCHULDIG – Voel jij je thuis in een schuldig systeem? Download het gratis materiaal en doe ook mee op 16 oktober.

Meer lezen

het beleidsplan van Bennekom

Veel kerken hebben een evangelisatiecommissie. Al die mensen bedenken allerlei creatieve manieren om in contact te komen met mensen die God nog niet kennen. In Bennekom doen ze dat al tientallen jaren aan de hand van een beleidsplan voor evangelisatie.
Een beleidsplan helpt om de kerkenraad en de gemeente geïnformeerd en betrokken te houden. Het is de rode draad van alle activiteiten. In Bennekom zijn die bewust heel breed gekozen, zodat iedereen met zijn eigen talenten inzetbaar is en veel gemeenteleden bij evangelisatie betrokken kunnen worden.

Heeft jullie evangelisatiecommissie al een beleidsplan? Laat je inspireren door het voorbeeld van Bennekom op www.cgkbennekom.nl/evangelisatiecommissie
Sionskerk Bennekom
Hebben jullie een missionaire actie of activiteit die anderen zou kunnen inspireren? Stuur ons een berichtje via a.frelink@cgk.nl en we delen het in een van de volgende nieuwsbrieven.

gebedspunten

  • dank voor alle hoopgevende missionaire ontwikkelingen in allerlei kerken.
  • bid voor alle pioniersplekken en zendingsgemeenten, zoals Hart voor West, die zich bewust naar buiten richten om mensen met het evangelie te bereiken.
  • bid voor je eigen buren.
  • dank voor de inzet van de vele vrijwilligers van de plaatselijke evangelisatiecommissies. Bid ook om inspiratie bij het ontwikkelen van plannen om het evangelie te delen.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website