nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | oktober 2022
Deze nieuwsbrief is voor:

nieuw: diaconale week bij hulpverleningszondag 2023

nieuw: diaconale week bij hulpverleningszondag 2023
Hulpverleningszondag wordt gekoppeld aan een diaconale week. Gemeenteleden raken zo sterker bij diaconaat betrokken en worden zich nog meer bewust van hun diaconale roeping. Diaconaat is immers een zaak van de hele gemeente!

Meer lezen

kerken helpen in Pakistan

kerken helpen in Pakistan
Kerken in Pakistan bieden namens onze kerken hulp in de ondergestroomde gebieden. De eerste hulpgoederen zijn inmiddels aangeschaft en kwartiermakers zijn onderweg naar het rampgebied.

Meer lezen

16 oktober Micha-zondag

Micha Zondag 2022
De CGK is partner van Micha Nederland. Tijdens de Micha Zondag staan veel kerken stil bij sociale en ecologische gerechtigheid. Het thema is ‘ON /OFF SCHULDIG’ – Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Lees meer en download het themapakket

maaltijden voor kwetsbare schoolkinderen

maaltijden voor kwetsbare schoolkinderen
Jeruzalem is de armste stad van Israël. De Joodse organisatie Yad Elie verstrekt maaltijden aan kinderen die anders met een lege maag op school zouden zitten. Help mee om deze schoollunches mogelijk te maken.

Lees hier meer en bekijk de video

week van gebed

week van gebed 2023
De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 heeft als thema: Doe goed, zoek recht. Centraal staat de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Bestel vast het materiaal en organiseer een gebedsbijeenkomst. Van harte aanbevolen.

Meer over de week van gebed

projectinkomsten

In het overzicht van de inkomsten kunt u precies zien hoeveel giften er per project binnen zijn. Hartelijk dank voor uw steun! Helpt u mee om alle projecten vol te krijgen? Elk beetje helpt.

gebedspunten

Wilt u deze gebedspunten doorgeven voor voorbede of publiceren in de gemeentelijke nieuwsbrief? U kunt ook deze hele nieuwsbrief opnemen of deze op de website zetten. Vind alle nieuwsbrieven op deze pagina.
  • Dank dat de kerken in Pakistan via het geven van noodhulp iets van Gods liefde kunnen doorgeven. Draagt u deze hulpverleners op in uw gebed?
  • Bid voor alle initiatieven die vanuit het christelijk perspectief strijden tegen onrecht en ongelijkheid.
  • De gezinnen in Jeruzalem die in armoede leven hebben uw voorbede nodig. Dank ook voor het mooie werk van Yad Elie.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website