header coronanieuwsbrief

Coronanieuws: preventiemaatregelen van kracht

uitgave van Dienstenbureau CGK | 12 oktober 2022
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze informatie over kerk-zijn en corona als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

handreiking voor kerken

Het interkerkelijk contact in overheidszaken (CIO) heeft vorige week een nieuwe handreiking voor kerken gepubliceerd. Daarin staat voor elk van de 4 fasen op overzichtelijke wijze weergegeven welke voorzorgsmaatregelen kerken kunnen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

U kunt hier de handreiking downloaden.

Fase 2: preventie, ook in de kerk

Fase 2: preventiemaatregelen, ook in de kerk
De minister van VWS heeft de coronathermometer opgeschaald naar fase 2: preventiemaatregelen. In de handreiking van het CIO is in grote lijnen weergegeven wat kerken kunnen doen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Meer lezen

praktische hulp

praktische hulp
Dat het aantal coronabesmettingen weer oploopt betekent ook dat er weer meer mensen in isolatie moeten. Alledaagse dingen als boodschappen doen, de kinderen naar school brengen en de hond uitlaten zijn dan een paar dagen niet mogelijk. Kijk net als voorheen waar hulp of wat extra aandacht nodig is, in de eigen gemeente en daarbuiten.

Meer lezen

deel uw ervaringen

De overheid heeft in augustus het Maatschappelijk Impact Team geïnstalleerd, omdat gebleken is dat maatregelen tegen corona grote maatschappelijke gevolgen kunnen hebben. Dat geldt ook voor maatregelen voor kerken.

De komende tijd willen we aandacht besteden aan de gevolgen van de coronavoorschriften en daar ook in onze adviezen rekening mee houden. Daarvoor is het belangrijk dat we meer zicht krijgen op hoe de verschillende maatregelen gevolgen hebben gehad voor het gemeentelijk leven en de vormgeving van de eredienst.

We horen graag uw ervaringen. U kunt ze als reactie op deze nieuwsbrief aan ons toesturen.

nuttige websites

Het is raadzaam om de komende tijd de ontwikkelingen in de eigen omgeving extra in de gaten te houden. Dat kan met het coronadashboard van de Rijksoverheid.
Met de actuele stand van de coronathermometer kunt in de handreiking van het CIO zien welke maatregelen voor kerken op dat moment worden geadviseerd.
Op de website van het CIO vindt u de meest actuele informatie van dit contactorgaan met de overheid.

basisadviezen blijven belangrijk

De overheid geeft de volgende basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.
20221012 basisadviezen corona

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website