CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | november 2022
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

is de kerk haar missionaire roeping kwijt?

Knipsel van der toren
De kerk lijkt haar missionaire roeping een beetje kwijt te zijn. Dat stelt dr. Benno van den Toren, hoogleraar interculturele theologie aan de PThU. Ze kan deze weer terugvinden door mensen werkelijk serieus te nemen en een onverwachte wending te geven aan de vraag van zinzoekers. Zijn essay over de urgentie van missionair werk verscheen in IZB Tijding Magazine. Een artikel om over door te praten!

lees het essay hier

gastles pionieren

EV gastles EH 2022
Op zaterdag 12 november gaf missionair consulent ds. Peter Visser een gastles pionieren aan het Evangelisch College in Amersfoort. De studenten waren heel gemotiveerd om zich eens wat meer te verdiepen in het missionaire pionierswerk. Twee studenten gaven concreet aan dat ze opvolging willen geven aan deze gastles en dat ze in contact willen blijven.

geen hopeloze gevallen

Knipsel Jonathan
Misschien ken je zo iemand als Jonathan. Iemand van we je denkt dat het nooit meer goed komt. Met Jonathan kwam het, na diepe dalen, wel goed. Op een Alphacursus leerde hij Jezus kennen. Hij vertelde afgelopen zondag in de gemeente in Bunde Meersen zijn verhaal en hij vraagt je heel nadrukkelijk om te blijven bidden voor die bekende die zo ver weg lijkt. Voor God zijn er geen hopeloze gevallen!

bekijk het getuigenis van Jonathan

gastvrijheid van de kerk getest

welkom bij de ingang van de kerk
De afgelopen maanden zijn 75 kerken bezocht door mystery guests die de gastvrijheid van de kerk testten. 'Met dit project willen we als Alpha Nederland de kerk helpen om te groeien in gastvrijheid. Wanneer je mensen buiten de kerkmuren wilt bereiken, helpt het om te weten hoe je kerk en viering overkomen,' aldus Arnoud Drop, directeur bij Alpha Nederland.

Meer lezen

gebedspunten

  • Dank voor alle missionaire initiatieven, hoe klein ook. Bid dat steeds meer christenen met hun missionaire roeping aan de slag (durven) gaan en dat zoekers bereikt worden met het evangelie.
  • Dank voor iedereen die kort of langer geleden Christus heeft leren kennen. Bid tegelijk voor al die mensen die nog niet beseffen dat ze God nodig hebben.
  • Dank voor de kans om studenten te interesseren voor het missionaire pionierswerk.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website