nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | december 2022
Deze nieuwsbrief is voor:

materiaal hulpverleningszondag is onderweg

20221115 Hulpverleningszondag materialen verzenden web
Deze week wordt er op het Dienstenbureau van onze kerken hard gewerkt om alle pakketten voor de hulpverleningszondag te verzenden. Het gaat dan om de standaardpakketten en de bestellingen van extra materialen. Houd uw brievenbus in de gaten, uw bestelling is onderweg!
De powerpointpresentaties en andere digitale materialen kunt u later deze maand downladen van de themapagina www.cgk.nl/hulpverleningszondag.

Wilt u nabestellen of extra flyers of kinderwerkjes aanvragen? Stuur een mail naar diaconaat@cgk.nl.

Een goede hulpverleningszondag op 5 februari 2023 toegewenst!

Oekraïne onder vuur

Oekraïne onder vuur
De situatie in Oekraïne blijft onverminderd penibel.
Anatoliy Kryvenko, onze projectleider in Vatutine, schrijft: 'Elke dag danken we de HEER die ons kracht geeft om te werken, want zonder Hem zouden de handen slap hangen. We hebben dagelijks te maken met raketaanvallen en de gevolgen ervan, zoals geen water en elektriciteit. Ondanks dit alles blijven we op onze post om te zorgen dat bedlegerige mensen, wezen en vluchtelingen eten, hulp en onderdak krijgen. Geregeld schuilen we in onze bomvrije kelder. Bid alstublieft voor ons, want we leven in zulke omstandigheden waarin elke dag onze laatste kan zijn.'

Meer lezen

ook in Caïro telt elk (Soedanees) mensenleven

ook in Caïro telt elk (Soedanees) mensenleven
Er zijn bijna drie miljoen Soedanese vluchtelingen in Egypte. Onder hen zijn veel christenen, die in kleine gemeenten samen komen. In het leven van deze mensen gaat niets zoals ze dat zouden wensen. Medische zorg is dat voor hen niet te betalen. Met financiële ondersteuning maken we als diaconaat CGK medische zorg voor deze vluchtelingen bereikbaar.

Meer lezen

kerk en uitvaart

kerk en uitvaart
Het laatste nummer van Doorgeven ging over sterven en begraven. In een interview met ds. Droger werd benadrukt hoe belangrijk het is dat nabestaanden weten wat de wensen van een overledene zijn ten aanzien van rouwdienst en begrafenis.

Meer lezen

liefde

liefde
We sluiten 2022 bijna af en leven toe naar het Kerstfeest. We herdenken de grote liefde van onze God en Vader door het zenden van zijn Zoon Jezus Christus. ‘Want zo lief had God deze wereld…’ Door de eeuwen heen heeft deze daad van liefde gelovigen geïnspireerd om ook te geven; niet alleen financieel, maar ook tijd, aandacht, zorg en betrokkenheid. Wij mogen dit als CGK-gemeenten doen met zoveel projecten in de wereld. Een overzicht vindt u in ons projectenmagazine.

Meer lezen

projectinkomsten

In het overzicht van de inkomsten kunt u precies zien hoeveel giften er per project binnen zijn. Hartelijk dank voor uw steun! Helpt u mee om alle projecten vol te krijgen? Elk beetje helpt.

gebedspunten

Wilt u deze gebedspunten doorgeven voor voorbede of publiceren in de gemeentelijke nieuwsbrief? U kunt ook deze hele nieuwsbrief opnemen of deze op de website zetten. Vind alle nieuwsbrieven op deze pagina.

  • We vragen met klem uw voorbede voor de mensen in Oekraïne, in het bijzonder de mensen in onze projecten. Bid om kracht, troost en veiligheid. Dank ook voor de moed van de hulpverleners die op hun post blijven.
  • Bid voor de christelijke gemeenschap van Soedaneze vluchtelingen in Egypte. Ook zij hebben het zwaar.
  • Wilt u bidden om troost voor iedereen die rouwt?
  • Dank voor alle mooie projecten die we mogen ondersteunen! We mogen op heel veel uiteenlopende plekken zo iets van Gods liefde laten zien.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website