CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | januari 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

Apeldoorn-centrum positief over pilot met Focus

Apeldoorn-centrum positief over pilot met Focus
Aan activiteiten geen gebrek in de Barnabaskerk in Apeldoorn. Ook op missionair gebied gebeurt er heel wat. En toch startte deze gemeente met het missionaire leertraject Focus, als eerste kerk binnen de CGK. Niet om nog meer te gaan doen of alles helemaal anders aan te pakken, maar om de bestaande activiteiten met een meer missionaire insteek te gaan doen. Een lid van het projectteam, een gemeentelid en de predikant vertellen hoe het Focustraject in Apeldoorn werkt.

Meer lezen

present zijn namens Jezus in een pompstation

EV Open Huis Haarlem 20221214_124607 web
De werkgroep ‘kerk in zendingssituatie’ was enkele weken geleden te gast bij Het Open Huis in Haarlem. Deze kleine zendingsgemeente heeft zoveel te bieden, dat de plaatselijke overheid heeft gevraagd om 'nog zo'n plek' te openen. Missionair consulent Petra de Jong-Heins verwerkte haar indrukken in een blog.

lees de blog 'present zijn namens Jezus in een pompstation'

pionieren in een nieuwe wijk

20221220 avond over pionieren in Warande Lelystad web
In Lelystad wordt een grote nieuwe wijk gebouwd. Vorige maand was er een informatie- en inspiratieavond over pionieren in Warande, zoals deze nieuwe wijk heet. Onze missionaire consulent Petra de Jong-Heins was een van de sprekers. Veel van de kerken in Lelystad waren vertegenwoordigd.

het lezen waard

missionair zijn en jongeren

Hebben jullie de nieuwste Jeugd van CGJO gezien? Een themanummer over jongeren en missionair zijn. Lees onder andere over pioniersplek De Poster in Veenendaal en over missionair werker Dominik de Bruijne, die nooit gedacht had dat evangelisatie iets voor hem zou zijn. 'Ieder die zich door God laat leiden, kan missionair zijn,' ontdekte hij. Inspirerend!
Lees hier het themanummer van Jeugd

pelgrim komt tot inkeer

Robert ging op weg naar Santiago de Compostela, leerde wandelen met God en kwam tot rust. 'Door genade is God in mijn leven gekomen. Dat was voor mij een nieuw begin. Iedere dag is Zijn trouw weer nieuw.' Lees dit ontroerende verhaal in De Wekker en praat er eens over met anderen om, net als Robert, 'het Evangelie en de liefde van God te delen met mensen die Hem nog niet kennen.'
Lees hier het verhaal van Robert

stage in multiculturele kerk

TUA-student Lydia Ippel deed haar pastorale stage in ICF Apeldoorn. Ze koos bewust voor deze interculturele gemeenschap. 'Ik heb in de ICF ervaren hoe divers Gods Koninkrijk is, maar ook dat het volgen van dezelfde Heer ons één maakt.' Ze schrijft in TUA Connect over haar ervaringen.
Lees hier over de stage van Lydia (pag. 5)

gebedspunten

  • Bid dat de deelnemers aan het Focustraject in Apeldoorn de vruchten van het traject mogen zien en vervolgens anderen (ons) zullen inspireren om in het dagelijks leven meer van ons geloof te getuigen.
  • Dank voor wat Het Open Huis in Haarlem mag betekenen en voor de goede verstandhouding met de lokale overheid.
  • Bid om zegen op de ideeën voor pionieren in de nieuwe wijk Warande in Lelystad en op alle andere plekken waar missionaire initiatieven beginnen te ontstaan.
  • Bid dagelijks voor de niet-gelovigen in je eigen omgeving.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website