CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | februari 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

29 maart: verkenningsavond pionieren

EV verkenningsavond pionieren mustard-3707652 web
Hoe kun je van betekenis zijn in je wijk of buurt met het levende Woord van God? We organiseren weer een verkenningsavond pionieren! Deze avond is bedoeld voor iedereen met een verlangen om missionair te zijn in een nieuwe pioniersplek.
Kom ook en laat je inspireren!

oproep van de generale synode

Kerkenraden kregen in juli 2022 deze brief namens de generale synode, met daarin de oproep om de mogelijkheid te onderzoeken om nieuwe pioniersplekken te starten.

ter inspiratie

Een van de vele mooie voorbeelden hoe Gods missie mensen in beweging brengt, is Hart voor Bant. Deze kleine pioniersplek in de Noordoostpolder is een initiatief van Ichthus Urk. Lees meer over een nieuwe start in Bant.
Meer inspirerende voorbeelden krijg je op de verkenningsavond!

een plek van licht in Lelystad

EV 20220901_134922 Lelystad Binneninn web
Praten over levensvragen met mensen die heel anders denken dan jij. Je moet er voor uit je eigen kerkelijke bubbel durven stappen. Dat doen ze in Binnenin, de 'herberg voor de ziel' in Lelystad.
Lees het in ons magazine Doorgeven.

over Doorgeven

Het blad Doorgeven staat vol met verhalen, foto's en wetenswaardigheden over het werk van evangelisatie, diaconaat en zending. Doorgeven verschijnt vier keer per jaar en wordt toegestuurd aan alle leden van onze kerken. Krijg jij Doorgeven nog niet? Neem ook een gratis abonnement en mis niets.

leerzaam: Kerk naar Buiten

EV 2021 Foto Martin Visser web
'Als we het evangelie werkelijk geloven, zijn we ook bewogen met alle mensen om ons heen. Tegelijk is het een grote uitdaging om dat missionair-zijn in praktijk te brengen in de context waarin je je als kerk bevindt,' zegt ds. Martin Visser. Hij volgde de opleiding Kerk naar Buiten. Een aanrader voor alle predikanten en kerkelijk werkers, vindt hij.
Lees meer

Gave trainingsdag: welke verbinding maak jij?

Gave trainingsdag: welke verbinding maak jij?
Stichting Gave organiseert op zaterdag 1 april in Veenendaal de trainingsdag ‘Welke verbinding maak jij?' Met een boeiend programma voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen, of hierin geïnteresseerd is. Een dag vol inspiratie en praktische ideeën.

Meer lezen

gebedspunten

  • We zijn dankbaar voor missionaire plekken als die in Bant en Lelystad. Laten we bidden om zegen voor iedereen die missionair actief is of zou willen worden.
  • Bid om een open oog voor de kansen om in je eigen omgeving het evangelie te delen.
  • Bid voor onze predikanten en evangelisten. Als voorgangers kunnen zij gemeenten inspireren en motiveren om (meer) missionair te zijn.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website