CGK Zendingsnieuws: inspirerende ontmoetingen

uitgave van Dienstenbureau CGK | februari 2023
Deze nieuwsbrief is voor:

bijna vijftig en dan naar de Bijbelschool

Bijbelschool in Mozambique
Net buiten de Mozambikaanse stad Mocuba ligt het terrein waar een Bijbelschool is met de mooie naam: Laten we het Woord bewaren (EBOM). Tijdens een werkbezoek aan die school sprak ds. Arjan Witzier met ds. Mario Duarte Martins. Hij legt uit welke betekenis die Bijbelschool voor hem heeft gehad. Meer lezen

verlof Marlute van Dam

Marlute van Dam
Mdw’er Marlute van Dam komt, samen met haar man Prabhakar en zoon Leonard, van april t/m augustus op verlof naar Nederland. Marlute woont in Azië en is als vertaalconsultant betrokken bij verschillende vertaalprojecten in de wereld.
Ze komt graag langs in uw gemeente om te vertellen over haar werk. Marlute geeft ook presentaties over het Bijbelboek Psalmen of over het vertalen van poëzie in de Bijbel.
Neem contact op met de thuisfrontcommissie voor het afspreken van een presentatie.

uitzending Wilma de Vries

uitzending Wilma de Vries
Zondag 19 februari werd vanuit de kerk van Urk-Maranatha zr. Wilma de Vries uitgezonden als mdw'er. Wilma gaat missionair diaconaal werk doen in Albanië. Ze wordt uitgezonden door Urk-Maranatha in samenwerking met de Gereformeerde Zendingsbond. Meer lezen

nodig Elien uit voor een presentatie

Elien met verlof
Elien werkt al jaren als mdw'er onder sociaal achtergestelde bevolkingsgroepen ergens in Zuidoost-Azië, uitgezonden vanuit de CGK. Zij komt met verlof naar Nederland, zodat ze kan vertellen over hoe zij haar roeping volgt onder deze mensen die ze in haar hart gesloten heeft. Online kan ze er weinig over delen, maar indrukwekkende verhalen zijn er genoeg. Hoe mooi is het om deze verhalen met medechristenen te delen en zo echt met broeders en zusters elders op de wereld te kunnen meeleven en meebidden. Meer lezen

volg CGK zending via social media

social media
CGK zending is actief op Facebook en Instagram. Volg ons om op de hoogte te blijven van het nieuws over zending.

mdw'er in de schijnwerper: Margot de Greef

Margot de Greef
Elke Zendingsnieuws geven we in deze rubriek aandacht aan een missionaire diaconale werker. Deze keer: Margot de Greef. Via haar nieuwsbrieven houdt zij haar achterban regelmatig op de hoogte.

gebedspunten

  • Dank voor de manier waarop Bijbelschool EBOM in Mozambique voorgangers helpt om hun werk goed te kunnen doen. Dank en bid voor ds. Mario Duarte Martins, dat hij de moed had om de schoolbanken in te gaan, en hoe hij leiding geeft aan zijn kerk in Alto Molocue.
  • Bid voor Marlute van Dam en haar man Prabhakar en hun zoontje Leonard. Bid om een goede reis naar Nederland. Bid om mooie en inspirerende ontmoetingen met de kerken in de tijd dat Marlute in Nederland is
  • Dank en bid voor Wilma de Vries en het team waarin ze gaat samenwerken in Albanië. Bid dat zij voorspoedig is in de taallessen Albanees, en dat zij zich snel helemaal op haar plek voelt in het team daar.
  • Dank en bid voor Margot de Greef. Dank voor al de jaren dat ze in Haïti heeft kunnen werken en de dingen die ze daar in navolging van Jezus voor de mensen kon doen. Bid dat ze in haar nieuwe taak voor World Servants van betekenis is voor mensen in Afrika en Azië. En dat haar weg achter de Here Jezus aan voor haarzelf ook steeds een zegen zal zijn.
facebook instagram 
CGK Dienstenbureau Zending | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal
telefoon: 0318-582360, e-mail: zending@cgk.nl