CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | maart 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

herinnering: verkenningsavond pionieren

EV verkenningsavond pionieren mustard-3707652 web
Hoe kun je van betekenis zijn in je wijk of buurt met het levende Woord van God? We organiseren weer een verkenningsavond pionieren! Deze avond is bedoeld voor iedereen met een verlangen om missionair te zijn in een nieuwe pioniersplek.
Kom ook en laat je inspireren!

woensdag 29 maart
19.30 - 21.30 uur
in Veenendaal

oproep van de generale synode

Kerkenraden kregen in juli 2022 deze brief namens de generale synode, met daarin de oproep om de mogelijkheid te onderzoeken om nieuwe pioniersplekken te starten.

ter inspiratie

Een van de vele mooie voorbeelden hoe Gods missie mensen in beweging brengt, is Hart voor Bant. Deze kleine pioniersplek in de Noordoostpolder is een initiatief van Ichthus Urk. Lees meer over een nieuwe start in Bant.
Meer inspirerende voorbeelden krijg je op de verkenningsavond!

missionaire stage in een pioniersplek

20230222 stagiaire Hannah Bout in De Poster 3 web
Hannah Bout volgt de opleiding Missionair Werk en loopt stage in pioniersplek De Poster. 'In de toekomst zou ik graag dovengemeenschappen in de islamitische wereld willen benaderen en daarvoor wil ik hier graag wat meer ervaring met de cultuur opdoen.'
lees het interview

gebedskalender tijdens ramadan

EV 2023 ramadan-gebedskalender Evangelie en Moslims
Evangelie & Moslims heeft ook dit jaar weer een gebedskalender, om als christenen tijdens de Ramadan (23 maart - 20 april) te bidden voor moslims in Nederland.

Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof. Moslims geloven dat tijdens Ramadan de hemel meer open is. Al vele jaren zien christenen wereldwijd dat als een goede aanleiding om gedurende deze dertig dagen voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt.
Vanaf het begin van de Ramadan kunt u de gebedskalender lezen of downloaden op de webpagina evangelie-moslims.nl/ramadan. Volgen op Facebook kan ook.

gezocht: streektaal in de kerk

EV streektaal
De Bijbel wordt in alle mogelijke talen ter wereld vertaald, zelfs in streektalen als het Fries, Urks of Zeeuws. De gedachte is dat iedereen de Bijbel moet kunnen lezen in de taal van zijn hart.

Voor een artikel in Doorgeven komen wij graag in contact met mensen die rekening houden met streektaal of dialect in het evangelisatiewerk. Waarom gebruiken jullie streektaal? Misschien doe je het ook heel bewust niet.
Voor sprekers van streektaal hebben we ook een vraag: vind je of vindt u het makkelijker om over het geloof te praten in het vertrouwde dialect?

gebedspunten

  • Het kan best spannend zijn om missionair in beweging te komen. Wil je bidden voor iedereen wat (meer) zou willen doen, maar nog niet goed weet hoe?
  • Dank voor bevlogen mensen als stagiair Hannah Bout en alle studenten die kiezen voor een missionaire opleiding. Bid dat hun werk tot opbouw van de kerken is.
  • De gebedskalender van Evangelie & Moslims is een hulpmiddel om te bidden voor onze islamitische medelanders. Doe je mee?
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website