CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | mei 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

een half jaar in Amsterdam

ds. Bram Beute over zijn werk bij OASE voor Nieuw-West
In september is ds. Bram Beute predikant geworden van de samenwerkingsgemeente De Bron in Amsterdam en de daaruit voortgekomen zendingsgemeente OASE voor Nieuw-West. Hij blikt terug op zijn eerste half jaar op deze dynamische plek. 'Laat ik beginnen met te zeggen dat ik nog geen dag spijt heb gehad om hier te komen werken. Ik ben heel dankbaar dat ik met anderen mee mag doen met wat God aan het doen is.'

meer kleur in de kerk

nieuw: driedelige online Bijbelstudie over culturele en etnische veelkleurigheid binnen de kerk
Het thema racisme roept gevoelens van pijn, schaamte en weerstand op. Ook binnen de kerk. De online Bijbelstudie Meer kleur in de kerk daagt de deelnemers uit om in kleine groepen vanuit een Bijbels perspectief actief aan de slag te gaan met de thema’s racisme, diversiteit en verzoening.

Meer lezen

samen aan de buurtmaaltijd

gasten laten zich verwennen bij de buurtmaaltijd in Bunde-Meerssen
Verschillende kerken organiseren buurtmaaltijden om op een ontspannen manier niet-gelovigen uit de buurt te ontmoeten. Samen eten verbindt en voor je het weet, praat je met elkaar over het geloof. Bunde-Meerssen en Sliedrecht geven een kijkje in de keuken. Lees het in de nieuwste uitgave van Doorgeven.

Doorgeven is een gratis magazine over het werk van zending, diaconaat en evangelisatie vanuit onze kerken. Niet ontvangen? Neem een abonnement via cgk.nl/doorgeven.

denk vast na over burendag

... en zoek als kerk de verbinding met de buurt
September klinkt (gelukkig) nog heel ver weg, maar als je als kerk iets leuks wilt maken van burendag, kan je nu alvast activiteiten bedenken. Burendag is een heel eenvoudige en natuurlijke manier om als kerk met buurtgenoten van buiten de kerk in contact te komen. Het geeft je de bovendien gelegenheid om eens te peilen wat er in de buurt leeft en wat je als kerk voor de wijk zou kunnen betekenen.
Doen jullie mee?
Lees meer

gezocht: evangelist in Gent

deel deze vacature in je netwerk!
Het bestuur van de Stichting ter bevordering van het Evangelisatiewerk in Oost-Vlaanderen (België), uitgaande van de Christelijke Gereformeerde kerk te Barendrecht, Dordrecht-Centrum, Middelharnis, Sliedrecht Beth-El en Werkendam is op zoek naar een Full-time evangelist voor het werk in en rond evangelisch centrum Rehobôth en de uitbreiding van het evangelisatiewerk in Gent.

Meer lezen

herinnering:

Uw koninkrijk kome

uw koninkrijk kome
In de tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt er wereldwijd gebeden voor de komst van Gods Koninkrijk en voor mensen die God niet kennen. Vorig jaar deden er honderden mensen en tientallen kerken in Nederland mee aan Uw koninkrijk kome.
Iedereen kan meedoen door in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren concreet te bidden voor vijf mensen in hun omgeving die Jezus (nog) niet kennen. Individueel of samen in de kerk. Zo bidden duizenden mensen wereldwijd voor de komst van Gods Koninkrijk en de vernieuwing van mensenlevens door de Heilige Geest.
Het materiaal van 2023 is nu beschikbaar.

gebedspunten

  • Dank voor mensen die in hun missionaire werk uitdagingen niet uit de weg gaan. Vraag God om zegen op hun werk.
  • God maakt geen onderscheid tussen mensen. Voor ons mensen is dat soms lastig. Bid om moed om (soms onbewuste) vooroordelen aan de kant te zetten en de verbinding te zoeken met mensen die anders zijn of denken dan jij.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website