nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | juni 2023
Deze nieuwsbrief is voor:

geef jongeren in Oeganda een kans op een betere toekomst!

Wie geeft Joshua een gereedschapstas?
Met onze partner Shalom Ministries starten we een nieuw project: een beroepsopleiding voor kansarme jongeren. We hebben jouw hulp nodig om deze jongeren op weg te helpen. Samen kunnen we de jonge vakmensen die de opleiding hebben afgerond voorzien van de benodigde gereedschappen, zodat ze direct aan de slag kunnen. Wie geeft Joshua een hamer en Aida een naaimachine?

Meer lezen

gastcollege voor TUA-studenten

gastcollege missionaat: een kans om studenten eenthousiast te maken voor diaconaal en missionair werk
Met de collega's van zending en evangelisatie verzorgden wij een gastcollege voor tweedejaarsstudenten van de TUA. Deze gastcolleges zijn onderdeel van het vak missionaat. We namen ze mee in onze visie op de Bijbelse grondslag van het diaconaat en hoe dat in de praktijk van het kerkelijk leven kan worden vormgegeven. Met de studenten bezochten we ook het missionair-diaconale initiatief De Poster in Veenendaal.

Meer lezen

jonge ouders aan de slag in de wijk

Mensen delen hun tijd met ons: hoe mooi is dat!
Annegreet en Thomas zijn met hun kleine kinderen bewust gaan wonen in een wijk waar mensen onderaan de sociale ladder staan. Ze delen de warmte van hun eigen gezin met mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken. En ze krijgen er veel voor terug. Lees het in de nieuwste uitgave van Doorgeven.

Doorgeven is een gratis magazine over het werk van zending, diaconaat en evangelisatie vanuit onze kerken. Niet ontvangen? Neem een abonnement via cgk.nl/doorgeven.

help kindslaven in Haïti vrijheid geven

bevrijde kindslaaf Medelyne haalt diploma en gaat naar de universiteit
Haïti was rond het jaar 1800 een van de eerste landen die slavernij afschafte. Maar nu, anno 2023, werken er zo’n 300.000 kinderen als slaaf in Haïtiaanse huishoudens. Wij steunen een organisatie die deze restaveks naar school laat gaan en psychosociale hulp biedt. Medelyne is zo'n bevrijde kindslaaf.

Meer lezen

rennen voor Peru

Hardloopster Selina steunt goede doelen met een sponsorloop
Selina (50) is fervent hardloopster. Dat talent zette zij vorige maand in om onder andere ons project voor bosbehoud in Peru te steunen. Ze rende 93 kilometer en haalde daarmee voor dit project € 2.000,- binnen.

Meer lezen

nieuw verschenen: basisboek missiologie

Auteurs, redacteur en sponsor presenteren het nieuwe basisboek missiologie
Recent verscheen het boek 'Betrokken in Gods missie' bij uitgever KokBoekencentrum. Dit basisboek missiologie is bedoeld om studenten aan theologische opleidingen en werkers in de kerk te helpen om doordacht en positief betrokken te zijn bij Gods missie in de wereld.

Meer lezen

projectinkomsten

In het overzicht van de inkomsten kunt u precies zien hoeveel giften er per project binnen zijn. Hartelijk dank voor uw steun! Helpt u mee in de ondersteuning van deze projecten? Elk beetje helpt.

gebedspunten

  • Dank voor mensen die hun gaven en talenten inzetten om de naaste dichtbij en ver weg te helpen! We bidden deze theologiestudenten, sportieve presteerders, donateurs, warme gezinnen en al die andere betrokkenen Gods zegen toe.
  • Bid voor mensen die zich niet gezien voelen en het gevoel hebben dat ze niet meetellen. Bid ook of God u kansen geeft om vriendelijkheid en aandacht te geven aan mensen die dat nodig hebben.
  • Bid dat het onrecht in de wereld mag plaatsmaken voor het recht, zoals God ons dat in Zijn Woord belooft.
  • Bid dat we zelf recht voor God mogen leven en ‘rechte’ keuzes zullen maken.
Wilt u deze gebedspunten doorgeven voor voorbede of publiceren in de nieuwsbrief of app van uw gemeente? U kunt ook deze hele nieuwsbrief opnemen of op de website zetten. Vind alle nieuwsbrieven op deze pagina.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website