nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | september 2023
Deze nieuwsbrief is voor:

Hulp aan gevluchte christenen in Pakistan

het zwartgeblakerde interieur van een kerk
Enkele weken geleden werden in Pakistan kerken en huizen van christenen vernield. Veel christenen vluchtten. Hoe staat het nu met de noodhulp die we startten?

Lees het verslag

Helpen waar het kan

Helpen waar het kan
De kleine zendingsgemeente Bunde-Meerssen heeft een praktische flyer gemaakt over diaconaat. We delen deze praktische handreiking graag met u.

Meer lezen

Update: onze noodhulp in Turkije en Syrië

In februari werden Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevinden. Onze noodhulpactie bracht veel geld op, waarvan het grootste deel inmiddels is besteed. We geven u een update. Lees vooral ook de verhalen van Nazli, Reem en Refik.

Meer lezen

Een dochter voor familie Olweny

Elijah en Willianne Olweny-den Hartog stuurden nieuws om dankbaar voor te zijn. Ze hebben een gezonde dochter gekregen: Malina. De familie Olweny is uitgezonden naar Kenia. Via hun stichting Light to Shine Foundation delen zij het evangelie en helpen op een praktische manier mensen die ernstig verzwakt zijn door hiv/aids en/of tbc.

Meer lezen

Armoede: een blijvend diaconaal aandachtspunt!

Een oudere dame in winterjas zit bij de radiator de energierekening te bekijken
Er is genoeg aanleiding om alert te zijn op armoede en geldzorgen. Een praktische handreiking helpt diakenen om het gesprek aan te gaan en een helpende hand te bieden.

Meer lezen

Nieuwe website

Heeft u de volledig vernieuwde website al gezien? Het is een overzichtelijk informatiepunt, waar u als diaconaal betrokkene eenvoudiger dan voorheen de informatie kunt vinden die voor u belangrijk is. Op de hoofdpagina van Diaconaat ziet u bijvoorbeeld een aantal uitgelichte projecten en klikt u makkelijk door naar het volledige projectoverzicht. U vindt daar ook een overzicht van onze dienstverlening en toerusting, onder de kop Diaconaat in praktijk.


We vinden het fijn als u ons helpt om de website te verbeteren en actueel te houden. Ziet u nog foutjes op de nieuwe website, mist u iets of heeft u nieuws om te delen? Geef het aan ons door via diaconaat@cgk.nl

Bekijk de website

Projectinkomsten

In het overzicht van de inkomsten kunt u precies zien hoeveel giften er per project binnen zijn. Hartelijk dank voor uw steun! Helpt u mee in de ondersteuning van deze projecten? Elk beetje helpt.

gebedspunten

  • De mensen in Oekraïne hebben nog steeds, en misschien wel meer dan ooit, uw voorbede nodig. Bid u mee?
  • Dank voor mensen die zich bekommeren om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en zo iets van Gods liefde uitdragen.
  • Bid voor de medewerkers en betrokkenen van Thuis in West en Assen Bloeit. De prijs zou een belangrijke opsteker voor hun diaconale werk zijn.
Wilt u deze gebedspunten doorgeven voor voorbede of publiceren in de nieuwsbrief of app van uw gemeente? U kunt ook deze hele nieuwsbrief opnemen of op de website zetten. Vind alle nieuwsbrieven op deze pagina.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website