CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | september 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

Het evangelie voor millennials

cover van het boek Welkom in de voorhof
Wat is het evangelie voor jonge mensen die alles al hebben? Ds. David van der Meulen leerde luisteren en ontdekte met vallen en opstaan hoe de kerk iets van Gods liefde met millennials kan delen. En hij publiceerde er in mei een heel praktisch boek over: Welkom in de voorhof.

Meer lezen

Nieuwe website

Heb je de volledig vernieuwde website al gezien? Het is een overzichtelijk informatiepunt, waar je eenvoudiger dan voorheen de informatie kunt vinden die voor jou belangrijk is.
Op de hoofdpagina van Evangelisatie zie je bijvoorbeeld ons aanbod: wat de missionaire consulenten voor kerken kunnen betekenen, maar ook tips en ideeën om aan de slag te gaan. Daaronder zie je een aantal uitgelichte missionaire initiatieven en klik je makkelijk door naar het volledige overzicht.
Ontdek de website

Nog een keer: burendag 2023

... en zoek als kerk de verbinding met de buurt
Het is bijna burendag! Hadden jullie nog niets bedacht, maar willen jullie als kerk wel meedoen? Het hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn om met niet-kerkelijke buurtgenoten in contact te komen.
Doen jullie mee? Wij helpen met tips.
Lees meer

Missionaire inspiratiedag

Inspiratiedag: kijk mee hoe een pioniersplek werkt en neem lessen mee om thuis toe te passen
Hart voor West in Rotterdam nodigt je van harte uit voor de jaarlijkse inspiratiedag.

Meer lezen

TUA-studenten op studiereis naar Londen

TUA-studenten op studiereis naar Londen
Een groep studenten van de TUA volgde de summer university van het missionaire opleidingsinstituut All Nations Christian College. Een impressie in tekst en video.

Meer lezen

Conferentie: migranten en kerk

Maandag 18 september is er in Utrecht de conferentie Migranten en de Kerk: kansen en knelpunten'. Met o.a. prof. dr. Benno van der Toren, Jurjen ten Brinke en Eric Rufyiritana

Meer lezen

Tip: vertaling in de kerkdienst

Mensen die geen Nederlands spreken, kunnen met vertaalsoftware toch redelijk eenvoudig de kerkdienst volgen en in de dienst meedoen. We horen enthousiaste ervaringen met de Kefas-app, maar er zijn meer mogelijkheden voor vertaling in een kerkdienst. Stichting Gave geeft een overzicht.

Meer lezen

gebedspunten

  • Dank God voor initiatieven die ons aan het denken zetten over Gods missie en onze rol daarin. Denk aan een praktisch boek als Welkom in de voorhof, de missionaire opleiding All Nations in Londen of de inspiratiedag bij Hart voor West in Rotterdam.
  • Nederland is zendingsland. Bid om mogelijkheden om in gesprek te raken met mensen die Jezus nog niet of niet meer kennen.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook website