CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | oktober 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

Kerkproeverij voor buren en kennissen

Kerkproeverij voor buren en kennissen
Vrienden, buren of collega's die niet gewend zijn om naar de kerk te gaan, kun je uitnodigen om met je mee te gaan. In Harderwijk, Nieuwe Pekela en Ede hielden ze daarvoor een kerkproeverij. Laat je inspireren!

Meer lezen

Kerk door de ogen van de gast

Kerk door de ogen van de gast
Hoe is het voor iemand die niet kerkelijk betrokken is om een dienst in jullie gemeente bij te wonen? Wat valt hem of haar op? Wat geeft vervreemding? En andersom: wat zijn de dingen die de gast juist raken en aanspreken? Kortom: hoe beleeft een gast jullie dienst?

Meer lezen

Broodje serieus

Bij BinnenInn in Lelystad kunnen werkenden met hun broodtrommeltje aanschuiven voor een lunch met een goed gesprek. Dit Broodje Serieus is een initiatief van dominee Peter Roosendaal. Flevopost publiceerde er een artikel over.
Artikel lezen

Vacature: missionair voorganger

We delen graag een interessante vacature met je: een missionair voorganger in Apeldoorn. Door dit bericht te delen in je eigen netwerk, kun je helpen om de juiste kandidaat te vinden.

Meer lezen

Kerk in zendingssituatie

Nederland is steeds meer zendingsgebied. God is steeds meer onbekend. Hoe richten we onze kerken daarop in? Hoe dragen wij het Evangelie uit? We willen kerken hierin ondersteunen. Onder de naam Kerk in zendingssituatie delen we inspirerende praktijkvoorbeelden. In deze nieuwsbrief een filmpje uit Assen.

Om mensen buiten de kerk te bereiken, moet je relaties leggen. In Assen staan daarom de huisgroepen centraal. Mensen met verschillende achtergronden praten hier in een huiselijke sfeer over het geloof. Marion: "Geen vraag die ik stel is raar."
Meer informatie en inspiratie vindt je op de webpagina Kerk in zendingssituatie.

VraagaanGod zoekt vrijwilligers

VraagaanGod zoekt vrijwilligers
De website vraagaanGod.nl komen levensvragen binnen van niet-gelovigen. Er zijn dringend bijbelgetrouwe vrijwilligers nodig om alle vragen te beantwoorden.

Meer lezen

gebedspunten

  • Bid om een zegen voor iedereen die, misschien met vallen en opstaan, bewust iets van zijn of haar geloof met anderen deelt. Of dat nu in een kerkproeverij is, tijdens de lunch met collega's, in nieuwe ontmoetingen of digitaal.
  • Dank voor de mogelijkheid om in Haarlem een derde missionaire plek te beginnen.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook website