CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | november 2023
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee of in ons adressenbestand staat als bijvoorbeeld vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad of deelnemer aan het missionair leertraject.

Kerk in zendingssituatie

Nederland is steeds meer zendingsgebied. God is steeds meer onbekend. Hoe richten we onze kerken daarop in? Hoe dragen wij het Evangelie uit? We willen kerken hierin ondersteunen. Onder de naam Kerk in zendingssituatie delen we inspirerende praktijkvoorbeelden. In deze nieuwsbrief een filmpje uit Haarlem.

In Haarlem richten ze zich op de grootste behoefte van de wijk: verbinding. Oprechte aandacht voor mensen geeft vanzelf openingen om je geloof te delen en samen te ontdekken hoe God het leven bedoelt. Sam: "Ik voel mij thuis hier. Hier heb ik Jezus leren kennen."
Meer informatie en inspiratie vindt je op de webpagina Kerk in zendingssituatie.

Missionaire conferentie

Op 13 januari 2024 vindt alweer de derde editie van de Missionaire conferentie plaats. Het thema is deze keer ‘Meedoen in Gods missie’. Een dag vol toerusting en inspiratie over welke kansen er zijn om het evangelie te delen. Met Kees van Ekris, Bert Roor, Evelien van Duffelen en Bas van Zuijlekom.

Meer lezen en aanmelden

God is groot en machtig

De kinderclub van Familiehuis Schollevaar haakte in op Halloween. Er werd een Bijbelverhaal verteld over Jezus die machtiger is dan geesten.

Meer lezen

Adventspakket Evangeliestek

Adventspakket Evangeliestek
Met het adventspakket 'Een hemelse boodschap' van Evangeliestek kunnen christelijke gezinnen toeleven naar Kerst. Tijdens de adventsweken verdiepen kind en ouder zich in de heilsboodschap die engelen aan de mensen brengen.

Meer lezen

Leestip: De vreemdeling in ons midden

Wat zegt de Bijbel over vluchtelingen en hoe moeten we dat als christenen toepassen? Ds. Gé Drayer las het boek dat stichting Gave daarover publiceerde en schreef een recensie.

Meer lezen

gebedspunten

  • Dank en bid voor alle initiatieven waar het evangelie aan kinderen wordt verteld, binnen en buiten de kerk. Bid ook voor de kinderen.
  • Dank voor alle toerusting die er is voor kerken die (nog) meer naar buiten zouden willen treden. Bid God om inspiratie en leiding.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook website