header missionair

CGK Missionair: een nieuw begin

uitgave van deputaten evangelisatie | september 2018
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

laat het je gasten smaken!

laat het je gasten smaken!
Kerkproeverij op zondag 16 september. Wie neem jij mee? Op allerlei plekken in ons land doet de kerk aan street art... Stoepen en kerkmuren maken de uitnodiging van kerkleden compleet: ga je met me mee? We weten dat veel CGK's meedoen: Apeldoorn, …
Meer lezen

pioniersplek-in-wording: Veenendaal-Oost

pioniersplek-in-wording: Veenendaal-Oost
Een heuglijk feit! Met dankbaarheid melden we dat op 4 september een intentieverklaring voor pioniersplek-in-wording Veenendaal-Oost werd getekend door Ronald Bouw (namens het pioniersteam), Hans Dikkeschei (voorzitter kerkenraad CGK Bethelkerk) en ds. Jelle Nutma (namens deputaten evangelisatie). Van harte gefeliciteerd en zegen gewenst voor de verdere ontwikkeling!

'gewoon lekker makkelijk: soep met broodjes'

House of Hope Rotterdam
Of uhm, doen we dat toch anders? Hoe begin je een nieuwe familie? Lees meer over de nieuwe bijeenkomsten in House of Hope (Rotterdam) in de weblog van Coen Legemaate.

pionieren verkennen: maandag 26 november

verkenningsavond pionieren
Heb je interesse in pionieren of overweeg je om te pionieren vanuit jouw gemeente? Kom dan naar de Verkenningsavond Pionieren in Veenendaal, georganiseerd door het missionair team van het CGK Dienstenbureau. Hoe bereik je met een andere vorm van kerkzijn mensen die nu (nog) niets met de kerk hebben? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe begin je? Hoe past zo'n initiatief in jouw specifieke context?
Meer lezen

komen en gaan

komen en gaan
Het was op 2 september een komen en gaan bij verschillende pioniersplekken.
  • Missionair werker Joost Slagboom nam vanwege zijn pensionering afscheid van de CGK Breda. De nieuwe werkers in Breda zijn: Bas Keijzer en Lenard en Corline Schouten.
  • Gert van den Bos, missionair-diaconaal werker van de Ontmoetingskerk in Capelle a/d IJssel Schollevaar stapte over naar pioniersplek Assen Zoekt...
  • Evangelist Andries Bakker nam afscheid van de Open Hof in Hillegom. Steven Parmetier is zijn opvolger.

Week van Gebed 2019

Week van Gebed 2019
'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De gebedsweek wordt jaarlijks gehouden, de volgende is op 20 tot en met 27 januari 2019. Het thema haakt aan bij de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium.
Meer lezen

...kracht wordt zichtbaar in zwakheid

Mark en Hanneke Veurink naar Menorah Zaanstad
Onze felicitaties voor Mark Veurink en Hanneke Veurink-Malda. Zij werden op zondag 9 september bevestigd als evangelist en kerkelijk werker. Het thema van de dienst was ‘Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid - 2 Korinthiërs 12:9.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website