CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

Deze nieuwsbrief is voor:
In de nieuwsbrief die je donderdag kreeg, zat een verkeerde link. In het bericht over Amsterdam Noord stond een link naar het filmpje van Haarlem. Excuses daarvoor. In deze versie staat de juiste link.
uitgave van deputaten evangelisatie | december 2023
Fijn dat je meeleest. Met deze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van allerlei ontwikkelingen op missionair gebied en inspireren we je met artikelen, ideeën en evenementen. CGK Missionair is interessant voor iedereen die bij evangelisatie is betrokken of er belangstelling voor heeft.
Heb je zelf iets te delen, laat het ons dan vooral weten: evangelisatie@cgk.nl.

Kerk in zendingssituatie

Nederland is steeds meer zendingsgebied. God is steeds meer onbekend. Hoe richten we onze kerken daarop in? Hoe dragen wij het Evangelie uit? We willen kerken hierin ondersteunen. Onder de naam Kerk in zendingssituatie delen we inspirerende praktijkvoorbeelden. In deze nieuwsbrief een filmpje uit Amsterdam.

In Amsterdam laten de mensen van Hoop voor Noord buurtgenoten merken dat ze er mogen zijn, door bij de voedselbank koffie aan te bieden en een praatje te maken. In die gemoedelijke sfeer ontstaat er contact. Gerda: "Hier kon ik mijn verhaal kwijt. Dat lucht heel erg op."
Meer informatie en inspiratie vindt je op de webpagina Kerk in zendingssituatie.

De duurzame uitdaging van Ermelo

De duurzame uitdaging van Ermelo
Waarom zou een kerk ‘groen’ moeten zijn? Voor Geanne en Desirée bestaat daar geen enkele twijfel over. Hun ideeën vonden weerklank en inmiddels is Ermelo een Groene Kerk

Meer lezen

De Biblebelt verspreiden over Nederland

Een missionaire roeping kan betekenen dat je verhuist. Peter en Gerdine Baan deden dat, om de zendingsgemeente in Bunde te versterken en actief te helpen om in een seculiere omgeving het Evangelie door te geven. De Wekker publiceerde een mooi interview.

Lees hier het interview
Help je mee om nog meer mensen bij het werk van evangelisatie te betrekken? Deel deze nieuwsbrief met anderen. Samen kunnen we een grotere impact maken.

gebedspunten

  • Dank voor mensen die kansen zien om het Evangelie uit te dragen en met hun voorbeelden ook ons inspireren en in beweging zetten.
  • Bid voor de niet-gelovigen in je eigen omgeving.
We kunnen allemaal op heel verschillende manier betrokken worden bij Gods missie. Bijvoorbeeld door te bidden en te geven. Wist u dat u het werk van evangelisatie kunt steunen via een donatie, uw erfenis of een periodieke schenking? Uw steun betekent enorm veel voor ons. Lees hier meer over nalaten en periodiek schenken.
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook website