nieuwsbrief diaconaat: de ander de naaste
uitgave van Dienstenbureau CGK | februari 2024
Deze nieuwsbrief is voor:

Hulpverleningszondag komt eraan!

Op 4 februari is het hulpverleningszondag. Het thema is 'Kerk naar buiten'. Diaconaal consulent Erjan van der Linde ziet er echt naar uit: "We hebben hier als diaconaal team met elkaar aan gewerkt en we hopen en bidden dat het mag helpen om ons geloof handen en voeten te geven!" Download hier de materialen.

Meer lezen

Werkbezoek rampgebied Turkije

Werkbezoek rampgebied Turkije
Een paar weken geleden bezocht diaconaat het aardbevingsgebied in het zuidoosten van Turkije. Men is er dankbaar voor onze hulp, maar de nood is nog niet voorbij.

Meer lezen

Gave-dag: ‘Goed volk!’

Gave-dag: ‘Goed volk!’
Gave houdt op zaterdag 23 maart in Amersfoort de inspirerende Gave-dag ‘Goed volk!’ voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen.

Meer lezen

Nieuw project in Libanon

Nieuw project in Libanon
Vanaf nu steunen we een Armeense kerk in Beiroet. Deze gemeente helpt arme families in de wijk, voornamelijk vluchtelingen, met voedsel en medicijnen en het vinden van werk. Zo dragen zij het Evangelie uit. Helpt u mee?

Meer lezen

Kerk in Zendingssituatie

Nederland is steeds meer zendingsgebied. God is steeds meer onbekend. Hoe richten we onze kerken daarop in? Hoe dragen wij het Evangelie uit? We willen kerken hierin ondersteunen. Onder de naam Kerk in zendingssituatie delen we inspirerende praktijkvoorbeelden. In deze nieuwsbrief een filmpje uit Lelystad.

De meeste mensen zijn niet van plan ooit een kerk binnen te gaan. In Lelystad hebben kerken dus een stadsherberg gecreëerd om met stadsbewoners in gesprek te raken: BinnenInn. Geke: "Er wordt naar me geluisterd. Dan ga je met een ander gevoel weer naar huis."
Meer informatie en inspiratie vindt u op de webpagina Kerk in zendingssituatie.

Wat levert een project op? Een verhaal

Wat levert een project op? Een verhaal
Thoko Nancy Sibiya is oud-pupil van het centrum Thembalethu, waar (wees)kinderen worden opgevangen. Nancy vertelt wat het centrum voor haar heeft betekend.

Meer lezen

Dank u wel!

In 2023 ontvingen we € 1.723.358. We laten u graag zien hoe dat besteed is. We zijn erg dankbaar voor alle hulp die we hebben mogen geven.

Meer lezen
Kent u anderen die zich betrokken voelen bij diaconaat? Stuur deze nieuwsbrief gerust door! Met meer mensen zoals u kunnen we nog meer het verschil maken.

gebedspunten

  • Dank dat we de mogelijkheid hebben om samen hulp te geven aan medemensen in nood.
  • Dank God voor elk mens dat mede dankzij onze hulp een menswaardig bestaan heeft gekregen en zich weer gezien voelt.
  • Bid om uithoudingsvermogen en moed voor alle christenen die daadwerkelijk hulp verlenen.
Wilt u deze gebedspunten doorgeven voor voorbede of publiceren in de nieuwsbrief of app van uw gemeente? U kunt ook deze hele nieuwsbrief opnemen of op de website zetten. Vind alle nieuwsbrieven op deze pagina.
CGK Dienstenbureau Diaconaat | Postbus 334 | 3900 AH Veenendaal | 0318-582367 diaconaat@cgk.nl
volg ons op:
facebook website