header missionair

CGK Missionair: een spoor van zout in Nederland

uitgave van deputaten evangelisatie | maart 2018
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of je zelf hebt ingeschreven als abonnee.

de stoute schoenen in Heerhugowaard

dat mag niet gebeuren
Alrik Vos, evangelist in Heerhugowaard, trok de stoute schoenen aan. God zegende zijn inzet om het lokale buurthuis open te houden, van groot belang voor de wijk en voor zijn eigen christelijke gemeenschap.

meer lezen

goed nieuws voor Menorah Zaanstad

Over enkele maanden begint Mark Veurink als evangelist (eerst 80%, later 60%) in Menorah Zaanstad, en zijn vrouw Hanneke als kerkelijk werker (20%). Daar kijken zowel zijzelf als de ‘Menorahnen’ naar uit.
Mark en Hanneke Veurink naar Menorah Zaanstad
Mark zegt erover: ‘een eenvoudige kerk in een stad waar je als liefhebber van Jezus een uitzondering bent - daar gaat ons hart sneller van kloppen!’ En Menorah meldt: 'Wij willen samen met Mark en Hanneke goed zijn voor de Zaankanter uit liefde voor onze God.'
Bekijk de film die bij Menorah Zaanstad op de website staat.
Zaanstad Menorah filmpje

Rijnsburg: 'Bijbellezen in bus: lekker rustig...'

Bijbellezen in de bus: lekker rustig
Een verrassend citaat van een deelnemer aan de Bijbelcursus Ontmoetingen in CGK Rijnsburg. De evangelisatiecommissie publiceerde erover in het eigen kerkblad. Lees het hele verhaal. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het vervolg!

meer lezen

Veenendaals Zzzout 'laat je niet liggen'

Veenendaals Zzzout
'We zagen het Zzzout en de folder op de kerkenraadstafel en dachten: dat kunnen we niet laten liggen!' Zomaar een citaat van één van de 13 kerkenraden die we ontvingen tijdens de Zzzout-informatieavonden in maart. Zij lieten zich informeren over het missionair leertraject in onze kerken. We zijn dankbaar dat kerken oog hebben voor wat zij kunnen betekenen in hun eigen …

Meer lezen

Hilversum: inspiratiedag voor Kerkproeverij

'Wie is er níet op 6 april?' Bekijk de uitnodigingsfilm op Facebook:
filmpje inspiratiedag kerkproeverij 2018
Welkom op deze inspiratiedag met interessante sprekers (Stefan Paas, Gerard de Korte en René de Reuver) en inspirerende workshops!

datum vrijdag 6 april | tijd 10.00 - 15.30 uur | locatie gebouw KRO-NCRV, 's-Gravelandseweg 80, 1217 EW Hilversum | organisatie: samenwerkende kerken en omroepen | Toegang gratis | aanmelden via landelijke site van de Kerkproeverij.

Onze kerken hopen op zondag 16 september 2018 opnieuw mee te doen met de landelijke campagne ‘Kerkproeverij’. Op www.cgk.nl/kerkproeverij delen wij in de komende maanden informatie en tips.

Tip

van ds. Jelle Nutma, voorzitter deputaten evangelisatie, voor predikanten en theologen: check www.izb.nl/areopagus. 'Met Pasen voor de deur een paar prikkelende artikelen. Het gaat niet om het bewijs van de waarheid van de opstanding, maar om de ontmoeting met de Levende.'
Intekenen op de Areopagus-nieuwsbrief kan ook op de genoemde website.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op social media:
twitter facebook