CGK Missionair voor mensen met hart voor evangelisatie

CGK Missionair - eerst Gods agenda

Deze nieuwsbrief is voor:
uitgave van deputaten evangelisatie | november 2021
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer aan het missionair leertraject of omdat je jezelf hebt ingeschreven als abonnee.

een open boek

Human Library in Gouda
Hoe kom je met mensen buiten de kerk in contact? En dan zó dat het niet blijft bij een oppervlakkig praatje, maar dat het een gesprek wordt over diepere levenskeuzes? We beloofden het al in juni: ds. Bert Loonstra vertelt over de gelegenheid die hij kreeg in de openbare bibliotheek.
Meer lezen

vacature missionair voorganger

bij Oase voor Nieuw-West in Amsterdam
Een mooie functie van 0,6 - 0,8 fte bij zendingsgemeente Oase voor Nieuw-West (Amsterdam). Op de website staat: 'Het verlangen van OASE is dat levens veranderen en dat er zo meer recht, vrede en vrolijkheid komt in Nieuw-West. We willen iedereen die dat wil, graag helpen om Jezus te leren kennen en een volgeling van Hem te worden.'
Herken je dat verlangen? Lees dan hier meer over de vacature en reageer uiterlijk woensdag 15 december.

maatschappelijk beroep

beschikbaar voor vluchtelingen
In de afgelopen maand deed de overheid een beroep op dorpen en steden om vluchtelingen op te vangen. We hoorden dat enkele missionair initiatieven erbij betrokken raakten. Zie bijvoorbeeld het artikel over Klik Gorinchem (coördinatie van de vrijwilligers in de stad).
De Utrechtse Singelkerk (ervaren met Rooted voor internationale studenten), stelde haar ruimtes beschikbaar. Het ND deed er verslag van onder de kop: Vluchtelingen kunnen in deze Utrechtse kerk terecht voor maaltijden, tafelvoetbal en gratis wifi: ‘Gaat om gastvrijheid’.
Goed dat je als kerk / pioniersplek zo beschikbaar kunt zijn.

de agenda van God is leidend

eerst Gods agenda, daarna die van ons
To participate in Gods mission. Het is de titel van het proefschrift van dr. Jan van 't Spijker. Hij vat de boodschap samen: ’Als kerk moeten we voortdurend bedenken dat we onze agenda moeten inrichten op de agenda van God’.
Een klein interview met zijn broer, ds. Willem van ’t Spijker, lees het hier.

'aardverschuiving'

In Kerkblad voor het Noorden verscheen op 18 november een uitgebreider artikel over hetzelfde proefschrift, dat we graag met onze lezers delen. Volgens de auteur, ds. Rein den Hertog, wordt 'een aardverschuiving zichtbaar in de manier waarop we naar de kerk en haar missionaire roeping kijken.' Lees hier het artikel in KvhN.

Gods missie in het noorden

Galilea der heidenen?
Op 28 oktober was er een bijeenkomst voor predikanten uit Groningen, Friesland en Drenthe over onder meer: kerk-zijn in het (krimpende) dorp en hoe je in die context als kerk missionair present kunt zijn.
Meer lezen
EV pay-off Gods missie brengt mensen in beweging
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website