header coronanieuws

Coronanieuws: verantwoordelijkheid voor elkaar

uitgave van Dienstenbureau CGK | 3 november 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.
Noot vooraf
Deze nieuwsbrief hebben wij vast opgesteld, omdat we weten dat men er in de kerken reikhalzend naar uitziet. Maar we verzenden hem in de wetenschap dat er in de Tweede Kamer en in het CIO nog overleg gaande is. Mochten we aanleiding zien om met nieuwe informatie onderstaand advies aan te scherpen, dan melden we dat zo spoedig mogelijk.

verantwoordelijk voor elkaar

bidden en vertrouwen
Door verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar in kerk en samenleving, mogen we in biddend opzien naar de Here doen wat in deze situatie van ons wordt gevraagd.
Meer lezen

zingen

zorgvuldige afweging
Voor gemeentezang heeft de overheid niet gerept over beperkende maatregelen. Dit is anders bij koren. Zij moeten vanaf 6 november met de QR-code werken voor repeteren en uitvoeren. Dit laat zien dat er wel een dilemma ligt. Een QR-code voor kerkdiensten is een brug te ver. Maar iedere kerkenraad zal voor het zingen een zorgvuldige afweging moeten maken, op basis van onder meer de kwaliteit van de ventilatie in de kerkzaal en de mogelijke kwetsbaarheid van de leden die de kerk bezoeken.

kerk en catering

hoe zit het met QR-codes
We kregen vragen over QR-codes voor bijeenkomsten in het kerkgebouw. Hiervoor maken we onderscheid tussen zakelijke verhuur en twee vormen van ‘interne' bijeenkomsten.
Meer lezen

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website