header missionair

CGK Missionair: de smaak van de kerk

uitgave van deputaten evangelisatie | april 2018
Deze nieuwsbrief is voor:
Deze nieuwsbrief ontvang je omdat je in ons adressenbestand zit, bijvoorbeeld als vertegenwoordiger van evangelisatiecommissie, kerkenraad, deelnemer van het missionair leertraject of je zelf hebt ingeschreven als abonnee.

het begon met zuurkool...

zuurkool
Zuurkool? Onze missionair consulent, ds. Peter L.D. Visser, schreef in een blog over zuurkool en kerkproeverij: 'Ik ben dankbaar dat mijn ouders mij zuurkool hebben leren eten, hoewel dat niet meeviel in het begin.' Ontdek wat zuurkool en Kerkproeverij met elkaar te maken hebben in het volledige blog ...

op weg naar Kerkproeverij

Onze kerken hopen op zondag 16 september 2018 opnieuw mee te doen met de landelijke campagne ‘Kerkproeverij’. Op www.cgk.nl/kerkproeverij delen wij in de komende maanden informatie en tips.

spraakmakend: smaakt naar meer!

Stefan Paas en Vincenza la Porta film
Om te beginnen was daar op 6 april de inspiratiedag Kerkproeverij met vertegenwoordigers van 22 kerkgenootschappen. We ontmoetten er christelijk gereformeerden uit - de lijst is niet volledig - Apeldoorn, Hilversum, Middelburg, Veenendaal. En we keerden huiswaarts met hoofd en handen vol inspiratie.
De volledige tekst van Stefan Paas willen we je niet onthouden: theologisch onderbouwd, met praktische handreikingen. Tip: proef er zelf ook van!

wie laat jij proeven? hoe doe je dat?

uitnodiging kerkproeverij
(met dank aan de Plantagekerk in Zwolle die dit filmpje in 2017 maakte)

home is where the Lord sends us

home is where the Lord sends us
Gert van den Bos verruilt na de zomer zijn missionair-diaconale taken in Capelle-Schollevaar voor een functie als voorganger / zorgcoördinator bij pioniersplek Assen Zoekt. Hij vertelt: ‘Missionaries never go home’ mailde ik laatst. Iemand antwoordde: 'Home is where the Lord sends us'. Dat vond ik een rake.’

Meer lezen

penningmeester, wat mag het kosten?

penningmeester deputaten evangelisatie
Wie reageert op de vacature van penningmeester? Deputaten evangelisatie zoeken een penningmeester vanaf de volgende synodeperiode. Meer informatie op www.cgk.nl/vacature.

vacature kerkelijk werker Breda (min. 0,4 fte)

CGK Breda
Wegens pensionering van de huidige missionair werker zoekt de CGK Breda per 1 september 2018 naast een missionair pionier in de wijk een missionair kerkelijk werker (minimaal 0,4 fte). Meer informatie kun je downloaden op www.cgkbreda.nl/missionair.
CGK Dienstenbureau team evangelisatie | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op social media:
twitter facebook