header coronanieuws

Coronanieuws: 'ora et labora'

uitgave van Dienstenbureau CGK | 30 november 2021
Deze nieuwsbrief is voor:
U ontvangt deze als vertegenwoordiger van uw kerk, van een deputaatschap of het moderamen van de generale synode. Ieder die wil, kan zich persoonlijk abonneren via www.cgk.nl/nieuwsbrief.

ora et labora

zorg en onderwijs 'stromen over'
Bid en werk, met deze term uit de 6de eeuw kunnen we ook nu met elkaar de kracht van de kerkelijke gemeenschap laten zien. We dragen elkaar en maken samen deze tijd door, waarin een onvoorspelbaar virus tot onvoorspelbare situaties leidt. Zullen we er in deze weken 'gebed en werken' (ora et labora) van maken? Hoe?
Meer lezen

betekenis voor de kerken

aanvullende maatregelen na 26 november
Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november werden aanvullende strengere maatregelen bekendgemaakt. Wat betekenen die voor kerken?
Meer lezen

corona en jeugdwerk

hoe doen we het anders dan vorig jaar?
De jeugdbonden melden: Met het oog op het kerkelijk jeugdwerk willen we als jongerenorganisaties binnen de CGK een aantal dingen ter overweging meegeven.
Meer lezen

Advent

verstilling
Wat de maatregelen voor de kerstvieringen en in het bijzonder voor die van kerstavond gaan betekenen, is nog niet bekend. Wel gaan we een adventsperiode in, waarin veel is stilgelegd. Een verstilde tijd om in die verstilling uit te kijken naar de komst van de HERE. Een tijd van bezinning, een tijd van gebed, een tijd van barmhartigheid, een tijd van ruimte voor onze God en zijn Koninkrijk. Misschien wel meer dan anders.

meer informatie en contact

Dienstenbureau CGK verbinding@cgk.nl (e-mail in tijden van corona) | alle coronaberichten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl
CGK Dienstenbureau | Ghandistraat 2 | 3902 KD Veenendaal
volg ons op:
twitter facebook linkedin website